még nincs vége

2019.06.16. 20:11

Nagyon sokba kerül a Volkswagennek a dízelbotrány

A Volkswagen konszern már 1,77 milliárd eurót költött a dízelbotrány miatti tanácsadói és ügyvédi költségekre – számolt be róla vasárnap a Handelsblatt online kiadása.

Új Volkswagenek sorakoznak a Berlin-Schönefeld repülõtér parkolóiban 2018. augusztus 19-én. Sajtóértesülések szerint a legnagyobb európai jármûgyártó mintegy nyolcezer parkolóhelyet bérel az eladatlan és hatósági engedéllyel még nem rendelkezõ autóinak a reptér területén. (/)

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Alexander Becher

A lap beszámolója szerint az 1,77 milliárd euró a konszern összes márkájánál – beleértve az Audi és Porsche márkákat is – felmerülő jogi költségeket magában foglalja, ezt a Volkswagen szóvivője is megerősítette a lapnak.

A konszern dízelbotránnyal kapcsolatos jogi költségei várhatóan tovább emelkednek, mivel számos vizsgálat és eljárás van még folyamatban – írták.

A Volkswagen konszern az idei első negyedévben 3,02 milliárd eurós nyereséget ért el, kisebbet a tavalyi első negyedévi 3,3 milliárd eurónál. Az alacsonyabb nyereséghez nagyban hozzájárultak a dízelbotránnyal kapcsolatban a negyedév során felmerült és elszámolt jogi költségek is.

Borítókép: illusztráció

Új Volkswagenek sorakoznak a Berlin-Schönefeld repülőtér parkolóiban 2018. augusztus 19-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!