Gazdaság

2016.10.14. 10:18

Aggályos egyezmény: a Jobbik az EU- Kanada megállapodásról

Keszthely - Uniós jogot sért az EU - Kanada szabadkereskedelmi megállapodás, ezért az Európai Bírósághoz kéne fordulni - hangzott el a párt sajtótájékoztatóján.

Keszey Ágnes

Herold János, a Jobbik önkormányzati képviselője úgy fogalmazott, hogy egyezmény sérti Magyarország önrendelkezését és érdekeit valamint alapvető alapvető uniós törvényeket. A Jobbik úgy látja, környezetvédelmi és egészségvédelmi szempontból veszélyeket rejt a (még aláírás előtt lévő) megállapodás. A párt úgy fogalmaz: a kormánypártok feladták a GMO mentességet. A Jobbik szerint kritikus pont, hogy a multinacionális cégek beperelhetik a tagállamokat, emiatt pedig veszélybe kerülhetnek a munkavállalók, a kis-és középvállalkozások.

- A határozati javaslatba a FIDESZ álságos módon beemelte az ideiglenes kitételt, ami szerintük azt jelenti, hogy ezzel már mindent megtettek, hogy megmentsék Magyarország szuverenitását. Ez elfogadhatatlan: a Jobbik úgy látja, hogy ebben az ügyben az Európai Bírósághoz kell fordulni a kormánynak -mondta Herold János. Hozzátette: sok nemzet tiltakozik a megállapodás miatt, mert súlyos következményei lehetnek saját országukra nézve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!