Gazdaság

2015.02.24. 13:56

Adóbevallási határidők

Február 25-én jár le a személyijövedelemadó-bevallás benyújtásának és megfizetésének határideje az egyéni vállalkozók, és az áfafizetésre kötelezett magánszemélyek számára, figyelmeztet a NAV.

Hajdu Péter

Az említett adóalanyok számára február 25. az adózással kapcsolatos kötelezettségeik teljesítésének határideje, tájékoztatta lapunkat az adóhatóság, kitérve arra is, hogy e kötelezettségeiket elektronikus úton teljesíthetik az egyéni vállalkozók. A kiegészítő tevékenységet folytató egyéni vállalkozók a bevallást postán is elküldhetik, illetve személyesen is benyújthatják az ügyfélszolgálatokon, ha nem minősülnek munkáltatónak vagy kifizetőnek. Az egyéni vállalkozóknak akkor is szja-bevallást kell beadniuk, ha az év folyamán nem volt vállalkozói bevételük. Aki megszüntette az egyéni vállalkozói tevékenységét vagy áfa fizetésére nem kötelezett őstermelő, azoknak május 20-ig kell benyújtaniuk az szja- bevallást, minden, vállalkozói tevékenységet nem folytató magánszemélynek. A tevékenységét egész évben szüneteltető egyéni vállalkozónak nem kell bevallást benyújtania mai határidőre bevallást benyújtania, de ha a szünetelés alatt volt olyan bevétele (például bérjövedelem), amit be kell vallania, akkor az ő számára a május 20-i határidő az irányadó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!