Gazdaság

2015.01.07. 16:08

Csak kacsa a felcsúti vásárlás?

Zalaegerszeg - A napokban több felől is arról kaptunk hírt, hogy Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cége részesedést vásárolt a ZÁÉV Építőipari Zrt.-ben.

Hajdu Péter

Mint tapasztaltuk, vállalkozói körökben már rendkívül elterjedt ez a szóbeszéd, olyan (természetesen nem hivatalos) információ is eljutott szerkesztőségünkbe, miszerint a miniszterelnökkel való közeli kapcsolatáról és terjeszkedő akvizícióiról ismert felcsúti polgármester egyenesen többségi tulajdont vásárolt magának Zala megye legnagyobb építőipari vállalkozásában.

A szóbeszéd kapcsán az érintettekhez fordultunk. Érdeklődésünkre Baksa Attila, a ZÁÉV igazgatóságának elnöke cáfolta elsőnek ezt az információt, tőle azért érdeklődtünk, mert egyik hírforrás tudni vélte, hogy ő adta el a részvényeit. Baksa szerdai érdeklődésünkkor nemes egyszerűséggel azt mondta, ez nem igaz.

A ZÁÉV székházában cáfolják Mészáros Lőrinc részvényvásárlását. Fotó: Pezzetta Umberto

Peresztegi Imre, a ZÁÉV vezérigazgatója hasonlóan reagált arra a kérdésünkre, miszerint igaz-e, hogy Mészáros Lőrinc cége részedést szerzett a ZÁÉV-ben.

– Erre azt tudom válaszolni, hogy ez az információ nem igaz. A ZÁÉV Zrt. meghatározó tulajdonosai tudomásom szerint nem adtak el részvényeket. Én is hallottam erről, nem tudom, honnan származik a hír, de csak cáfolni tudom – válaszolta a vezérigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!