Gazdaság

2014.04.23. 14:10

Palántázzunk, mert igen jó a föld

Zalaegerszeg - Az esőáztatta föld kiválóan alkalmas ültetésre, most érdemes palántázni. A hozzávaló beszerezhető például a piacon.

Szabó Judit

Húsvét előtt, s a napokban is sok virágot és palántát kínáltak az egerszegi piacon. Szép muskátlik és petúniák sorakoznak az árusoknál, de gyógynövényekből és fűszerekből is válogathatunk. Levendulát, bazsalikomot és lestyánt például 150-300 forintért lehet venni, s 100-200 forint körüli áron kínáltak paprika- és paradicsompalántákat, fajtától és fejlettségtől függően. Káposzta- és karalábépalántából egy-egy 12 szálas csomagot 160 forintért adott az egyik termelő (további árak a táblázatban).



Ahhoz, hogy a növények szépen fejlődjenek, jó földre is szükség van. A piacon azt hallottuk, hogy a bolti virágföldek nem mind jó minőségűek, érdemes ez ügyben tájékozódni. Információ helyett azonban erdei földet is gyűjthetünk. Ha összekeverjük egy kevés marhatrágyával, s így tesszük a balkonládába, a virágok biztosan meghálálják.Újdonságnak számít a piacon a spárga, az egészséges zöldség kilóját legutóbb 1150 forintért adták. A nagybani piacról már görögdinnyét is hoztak a kereskedők. A dél-afrikai gyümölcsért meglehetősen borsos árat kértek, kilónként 980 forintot.A helyi termelőknél megjelent a szabadföldi retek, ebből öt darabot (vegyszermenteset) 160 forintért láttunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!