Gazdaság

2012.12.10. 16:01

Munkavédelem felsőfokon

Nagykanizsa (pa) - Gyárlátogatással egybekötött munkavédelmi ismertetőt tartottak szerdán a GE Hungary Zrt. kanizsai fényforrásgyárában.

Sámel József

Mint elhangzott: a nagykanizsai telephely 2005-ben nyerte el az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (EU-OSHA) Helyes Gyakorlat Díját, melyet azon cégek kapnak, melyek olyan biztonsági szabályzatot dolgoztak ki, ami akár másik iparágban is alkalmazható, közkinccsé tehető.

 

Az előadásokból a meghívottak képet kaphattak a gyár, illetve a GE általános munkavédelmi szabályzatáról, majd a balesetek elkerüléséről vagy éppen kivizsgálásáról is szó esett. Mint kiderült, e téren jók a kanizsai telephely mutatói, tavaly összesen kettő olyan üzemi baleset történt, mely három napnál hosszabb munkakiesést jelentett. Végül a gyáron belüli egészségügyi ellátásról, vizsgálatokról és szűrésekről is tájékoztatást kaptak a vendégek.

 

Az elméleti ismereteket követően az elhangzottak gyakorlati megvalósulását is bemutatták, a gyárlátogatás során a védőfelszerelések alkalmazását, a gépsorok szigetelését, burkolását is megtekinthették az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!