Gazdaság

2011.11.20. 17:15

A válság nehezíti a generációváltást a vállalkozásokban

A fiatal vállalkozók hete záróeseményeként szombaton, mintegy harminc érdeklődő részvételével vállalkozásfejlesztési rendezvény zajlott Zalaegerszegen, a Szent Kristóf Apartmanhotelben.

Magyar Hajnalka

A Fiatal Vállalkozók Szövetsége (FIVOSZ) égisze alatt megszülető rendezvényen Gyutai Csaba polgármester a vállalkozások foglalkoztatásban betöltött kiemelkedő szerepét hangsúlyozta, majd Mazzag Ferenc, a Zala megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szólt. Elmondta, a válság egyszer véget ér, s addig is meg kell küzdeni a hétköznapokkal. Felelevenítette, hogy a mostani vállalkozói derékhad indulását sem szolgálták rózsás feltételek a rendszerváltást követően. Ők megküzdötték a maguk útját, s ma az utódlás nehézségeivel szembesülnek, az ifjabb generáció ugyanis nem tolong, hogy átvegye a stafétabotot. A kamara a maga eszközeivel mindenesetre igyekszik segíteni e folyamatot.

Nagy András, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány elnöke a pályázati lehetőségeken túl az induló vállalkozásoknak nyújtott támogatási formákat (jogi tanácsadás, üzleti terv készítése stb.) ismertette; Homonnai Ferenc, a Pannon gazdasági hálózat munkatársa pedig a vállalkozói lét trendjeit, jövőképét vázolta fel.

Zárásként Szép Károly, a FIVOSZ zalai származású stratégiai elnöke a fiatal vállalkozók hetének budapesti rendezvényein elhangzott ismereteket osztotta meg az egybegyűltekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!