Gazdaság

2011.08.02. 15:04

A két város hídi vásárt rendez az országhatár mindkét oldalán

A horvátországi Preloggal sikeres pályázatot nyújtott be a dél-zalai határváros, Letenye önkormányzata, s ennek köszönhetően a horvát-magyar határ két oldalán a két település közös hídi vásárt rendez.

Szalabán Attila

A keddi sajtótájékoztatón elhangzott: a Magyarország-Horvátország IPA program kiírásán 95 ezer euró támogatást nyert az Európai Uniótól a két város. Az összesen 112 ezer eurós költségvetésű projekt keretében egyrészt Letenye egy 200 négyzetméteres rendezvénysátrat vásárolhat, másrészt idén szeptember 10-11-én a régi Mura-híd mindkét oldalán nagyszabású vásárt rendeznek. Összeállítanak egy, a letenyei kistérség termelőit, illetve helyi termék készítőit felsoroló adatbázist. A projekt végére kétnyelvű, helyi termelői katalógust is kiadnak.

A sajtótájékoztatón Halmi Béla, Letenye polgármestere elmondta: hazánk Európai Unió-s elnöksége kapcsán merült fel benne a hídi vásár megrendezésének a gondolata. A régi Mura-híd ugyanis szerinte Letenyének egy olyan infrastrukturális adottsága, melyet hasznosítani lehet. Emellett a térségben hiány volt a minél szélesebb kört összefogó, a határ túloldalán élő horvátokkal együttesen megrendezhető eseményekből - ezt pótolja a hídi vásár, melyet a jövőben is meg szeretnének tartani. A polgármester emlékeztetett rá: szeptember 10-11-i rendezvény a határon zajlik majd, ezért az érdeklődők mindenképpen tartsák maguknál a határátlépéshez szükséges okmányaikat -még a gyerekekét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!