Gazdaság

2011.06.22. 15:25

Mennyit keres egy magyar rendvédelmis? - Most kiderül!

A magyar rendvédelmi dolgozók béreit hasonlította össze szlovákiai és csehországi kollégáikéval a Workania állásportál által működtetett fizetések.hu oldal. Kiderült: a magyarok keresnek a legkevesebbet.

Varga Lívia

A kutatók a valamennyi rendfokozatot, beosztást összegezve kapott átlagjövedelmi adatok alapján megállapították, hogy  Szlovákiában és Csehországban mindegyik vizsgált szolgálat esetén magasabbak az átlagjövedelmek, mint Magyarországon. De lássuk a részleteket!
 A hazai rendőrök havi bruttó átlagjövedelme 219 ezer forint, míg Szlovákiában 246, Csehországban pedig 286 ezer forintot visznek haza a rend őrei.
 A cseh tűzoltók, speciális mentőmunkások átlagos havi jövedelme a legmagasabb: 263 ezer forint, Szlovákiában 207 ezer forintért, Magyarországon pedig 163 ezer forintért dolgoznak a lánglovagok.
A katonai szolgálatot teljesítő magyarok átlagosan havi bruttó 178 ezer, a csehek 290 ezer, a szlovákok pedig 301 ezer forintos fizetést mondhatnak magukénak.
 A börtönőrök nálunk átlagosan bruttó havi 164 ezer forintért dolgoznak, Szlovákiában bruttó 253 ezer forintot keresnek, Csehországban pedig 255 ezer forintért őrködnek.
 A vám- és pénzügyőrségben szolgálatot teljesítők átlagfizetése Magyarországon havi bruttó 183 ezer, Szlovákiában 258 ezer, míg Csehországban 290 ezer forint.

 

Kíváncsi egy-egy munkakör átlagos kereseiteire? Nézze meg itt!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!