Gazdaság

2011.06.30. 05:59

80-100 új munkahely lesz!

Jelentős mértékben bővíti raktárkapacitását a . a sormási telephelyén. A dél-zalai faluban működő ipari parkban zajló fejlesztések célja 80-100 új munkahely megteremtése.

Szalabán Attila

A nemzetközi és belföldi árufuvarozással, illetve logisztikai és raktározási szolgáltatással foglalkozó Kanizsa Sprint Kft. a Gazdasági Operatív Programtól pályázati úton nyert támogatást új, 4 ezer négyzetméteres, 8 méter belmagasságú csarnoka létrehozására.

Az új létesítmény három részre lesz osztva - kettőben állványok várják majd a raktározandó csomagokat, a harmadikat ellenben süllyesztett rámpával építik, hogy a konténereket kezelni tudják. Sormás - és így az ipari park - ugyanis az adriai kikötőkből Magyarország felé irányuló konténerforgalom útvonalába esik, s a jelenlegi raktárkapacitás teljes mértékben kihasznált.- A mintegy 450 millió forintos beruházással idén december végéig kell elkészülnünk - jelezte Mág János, a Sprint Camion Zrt. logisztikai igazgatója. - A létesítmény könnyűszerkezetes lesz, a középső szekciója temperált.

Érdeklődésünkre Szányi Gábor, a sormási ipari park vezetője elmondta: a területen egyszerre több beruházás is zajlik, így például egy irodaházat, valamint egy másik raktárcsarnokot is építenek már a kivitelezéssel megbízott szakcégek. A fejlesztések eredményeként a közeljövőben 80-100 fővel emelkedik a sormási ipari parkban dolgozók száma.Mág János más újdonsággal is szolgált. Mint elmondta, a Kanizsa Sprint Kft. vezetése más üzletemberekkel összefogva a közelmúltban megalapította a Dél-zalai Logisztikai Klasztert, melynek kiemelt célja az építményfejlesztéseken túl a logisztikai szolgáltatások fejlesztése, a képzések és kutatások támogatása, a szakkonferenciák szervezése.

A szervezet elnökévé a jelenlegi 12 tag Mág Jánost választotta.

- Egyértelmű, hogy a cégek fennmaradása és sikere érdekében összefogásra van szükség, ezt a fuvarozással, termeléssel és logisztikával foglalkozó társaságok már felmérték. Rájöttek, hogy globalizálódó világunkban azok tudnak helytállni, akik komplex programokban gondolkodnak - mutatott rá az elnök.

Együttműködve egyetemekkel, a sormási ipari park és helyi logisztikai szolgáltató központ gyakorlati oktatóhely is lesz, ahol logisztikát tanuló hallgatók ismerhetik meg a szakma minden csínját-bínját.

Mág János hangsúlyozta: hosszú távon a klaszter célja, hogy az egyetemekkel együttműködve tudományos alapúvá tegyék a tag társaságok működését. Nem titkolta, hogy kacsingatnak a kínai kapcsolatokra is, maguk részéről mindenben támogatják a Kína által Magyarországra tervezett logisztikai bázis Szombathelyre helyezését - melynek vonzáskörzetébe esne Sormás is.

Mág János hangsúlyozta: hosszú távon a klaszter célja, hogy az egyetemekkel együttműködve tudományos alapúvá tegyék a tag társaságok működését. Nem titkolta, hogy kacsingatnak a kínai kapcsolatokra is, maguk részéről mindenben támogatják a Kína által Magyarországra tervezett logisztikai bázis Szombathelyre helyezését - melynek vonzáskörzetébe esne Sormás is.

 

● A sormási ipari park jelentôs ingatlanfejlesztés révén 2006-ban jött létre
● Területe mintegy 35 ezer négyzetméter. A sormási ipari parkban dolgozó cégek jelenleg mintegy 150 embert foglalkoztatnak, együttes éves forgalmuk eléri az 5 milliárd forintot
● A helyi logisztikai szolgáltató központ címet 2007. június 21-én nyerte el
● Az ipari park fejlesztési elképzelései között szerepel a már épülô inkubátorház létrehozása, valamint az egész területet kiszolgáló környezetbarát, megújuló energiákat hasznosító erômû megépítése

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!