Gazdaság

2011.05.19. 06:37

Szigorúan ütemezett építés a 86-oson

Leghamarabb június közepén állhatnak neki a Cupi-patakon átívelő zalabaksai híd felújításának a szakemberek, s a munka kevesebb kellemetlenséggel jár majd mind a Kerka-híd tavalyi átépítése.

Gyuricza Ferenc

Többek között ez is elhangzott azon az egyeztető tárgyaláson, amelyet tegnap tartottak a községben a 86-os főközlekedési út zalai szakaszának burkolat-megerősítésében érintett cégek képviselői. A nagyszabású projekt jelentős csúszásban van, ezért további határidő-módosítások már nem engedhetőek meg, annak ellenére sem, hogy vannak olyan szakaszok, ahol a kivitelezőknek előre nem látott nehézségekkel kellett szembenézniük. A jövőt illetően azonban jóval szigorúbb ütemezés mellett dolgoznak, s - mint az a tárgyaláson el is hangzott - amennyiben egy alvállalkozó nem tudja teljesíteni határidőre a feladatát, úgy a munkálatokat az adott cég költségére mással végeztetik el. Példaként Kálócfa esetét hozták fel, ahol már több, mint egy éve kell a lakosságnak elviselniük az építéssel együtt járó kellemetlenségeket.


Zalabaksa belterületén a Cupi-patak hídjának felújításával kezdődik a munka, erre várhatóan június közepétől kerül sor, hiszen előtte ki kell váltani egy közművezetéket, ami a tervezéssel együtt körülbelül három hetet vesz igénybe. A híd átépítése kevésbé zavarja majd a forgalmat, ugyanakkor az is tény, hogy a Kerka-patak hídjának kialakítása sem fejeződött be, ott ugyancsak rövid időn belül építési munkálatokra - többek között a kopóréteg aszfaltozására - kell számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!