Gazdaság

2011.05.10. 06:55

Habszabászat, automatizálva

Csaknem 75 millió forintba került az a ritkaságszámba menő habszabászgép, amit a közelmúltban állított munkába a Kanizsa Trend Kft. Az új beruházástól a hatékonyság és a versenyképesség növekedését, illetve a hulladékanyag csökkenését remélik.

Sámel József

Mint azt Miklós Zsolt, a nagykanizsai vállalat ügyvezetője hangsúlyozta: Európában mindösszesen két gyárban található hasonlóan modern berendezés, melynek legnagyobb előnye, hogy teljesen automatizált, így gyors és roppant pontos is.

- A német berendezés egy olyan számítógép által vezérelt nestingelő rendszer, mely a habalkatrészek - a bútorok párnázata - kiszabását segíti - magyarázta az ügyvezető. - A géptől sokat várunk, ugyanis naponta több ezer habalkatrészt szabunk le. A beszerzés egyébként kettős célt szolgált, egyrészt növelni akarjuk a hatékonyságot és ezzel együtt a versenyképességet, másrészt - figyelve a környezetünkre - az sem utolsó szempont, hogy kevesebb szabászati hulladék maradjon utánunk.


Mint megtudtuk: a nagykanizsai cég hamarosan egy újabb, 25-30 millió forintos gépsort is beszerez, mely tovább gyorsítja a habszabászati részleg munkáját.

Miklós Zsolt ügyvezető az üzleti év zárásához közeledve közölte: miután folyamatosan növelni tudták termelésüket, így tavalyhoz képest legalább 6-7 százalékos árbevétel-növekedésre számítanak. A pozitív eredmény elsősorban a meglévő exportpiacokon való erősödésnek tudható be. Ez utóbbit támasztja alá, hogy a jövő héten Németország-ban mutatja be legújabb termékeit a Kanizsa Trend Kft., a május 16-ától induló szakmai kiállításon a német, a svájci, a francia és a belga partnerekre fókuszál a kanizsai cég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!