Gazdaság

2011.04.29. 09:16

Tanácsok állattartók számára

A Zala Megyei Agrárkamara az állattenyésztők, állattartók munkájának segítése érdekében szervezett tegnapra szakmai értekezletet, az állategészségügy és a finanszírozó szervezetek szakértőinek részvételével.

Hajdu Péter

Az állattartók munkájában meghatározó az állatállomány egészségi állapota, s a betegségek megelőzése, ezért a sertés- és szarvasmarhatartásban közreműködő szakállatorvosok tartottak előadásokat, elsősorban olyan megközelítésben tárgyalva a legfontosabb állatbetegségeket, amelyek jelentős gazdasági problémákat okozhatnak a gazdálkodóknak. Dr. Boncz Attila, a Zala Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság vezetője a betegségekhez kapcsolódó állategészségügyi mentesítésekről, és az igénybe vehető támogatásokról szólt.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal zalai munkatársai többek között az állattenyésztő telepek felújítását segítő pályázatokról, az anyatehén támogatáshoz kapcsolódó problémákról, valamint a tejágazat, a baromfi és sertéstartás támogatási lehetőségeiről szóltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!