Gazdaság

2010.11.16. 12:27

Keszthely megszabadul a kamionoktól

A tervek szerint a jövő év második felére befejezik a 71-es főút Keszthelyt elkerülő új szakaszát. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. közleménye szerint két lépésben épül meg a Keszthelyt elkerülő szakasz, mely mentesíti a Balaton-part várost a tranzitforgalom alól, s lehetővé teszi, hogy az átmenő személy- és teherforgalom a környező településeken kívül haladjon el az M7 autópálya, illetve Zalaegerszeg felé.

zaol.hu



Az összesen 5,75 kilométer hosszúra tervezett elkerülő út új nyomvonalon épül meg kétszer egy sávon. A tervek szerint az új útszakaszon összesen három körforgalmú és három járműosztályozós csomópontot alakítanak ki.

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő (NIF) Zrt. pályázaton választotta ki a kivitelező EuroAszfalt–A-Híd Keszthely Konzorciumot. A konzorcium vezetője az Euroaszfalt Kft., tagja az A-Híd Zrt. Az elkerülő út építésének munkálatait a tervek szerint jövő év második felére fejezik be.

A projekt az Európai Unió támogatásával a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) részeként valósul meg, az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozásával.

A támogatás összege csaknem bruttó 4,9 milliárd forint, ebből 15 százalék az operatív programon belüli hazai forrás, 85 százalék pedig európai uniós támogatás - áll a NIF közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!