Gazdaság

2010.10.14. 16:50

A munkanélküliek elhelyezkedését segíti

Néhány ember már munkát talált magának azok közül, akik részt vettek a Nagykanizsa és Környéke Foglalkoztatási Szociális és Közművelődési Nonprofit Kft. kompetenciafejlesztő képzésén.

Szalabán Attila

A Zalakomárban, Galambokon, Kerecsenyben lezajlott, jelenleg ismét az első helyszínen folyó képzés keretében eddig hatvan ember kapott többek között önismereti és konfliktuskezelési, munkakeresési ismereteket, s közülük jó párat írni olvasni is megtanítottak a szakemberek   most az utolsó 20 fős csoporttal foglalkoznak.

- A heti két alkalommal megtartott foglalkozásokon résztvevők semmilyen fizetést nem kaptak, ellenben hideg élelmiszercsomagot biztosítottunk részükre, illetve aki nem tudta megoldani, ott gondoskodtunk a gyermekei felügyeletéről -  tudtuk meg Nagy Judittól, a projekt szakmai vezetőjétől. - Az Európai Szociális Alap által finanszírozott projektünk keretében kötelező a képzést már elvégzett emberek sorsának nyomon követése is. Nagy örömünkre feljegyezhettük, hogy néhányuk már talált magának munkát  reményeink szerint az elhelyezkedők aránya egyre nagyobb lesz.

Nagy Judit hozzátette: 2011. február elsejével újabb TÁMOP-os projektjük indulhat el, melyben 10 településen 84 ember kap új esélyt az elhelyezkedésre. A jelenleg futó képzéssel ellentétben az újabb program résztvevői ráadásul már szakmát is szerezhetnek, targoncavezetők, raktárkezelők, számítógépes adatrögzítők vagy motorfűrész kezelők lehetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!