Gazdaság

2010.05.04. 02:27

Tényezővé vált a kamara Nagykanizsán

Küldöttgyűlést tartott a Vasemberház dísz termében tegnap a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara (NAKKIK). A rendezvényen több napirendi pontot is megvitattak.

Szalabán Attila

A küldöttgyűlésen megjelent Marton István polgármester úgy fogalmazott: az önkormányzat és a kamara között jó a kapcsolat. Ezt megerősítette a közvetlenül utána felszólaló Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő is, aki kifejezte azon reményét: az együttműködés jó lesz a most alakuló kormányzattal is, mely szerinte az elmúlt 8 évnél sokkal inkább vállalkozóbarát lépéseket tesz, már idén. - Kamaránk az elmúlt években sokat tett azért, hogy minél szélesebb körben ismertté váljon - hangsúlyozta a NAKKIK tavalyi tevékenységéről szóló beszámoló kapcsán dr. Polay József elnök. - Tájékoztatókat, fórumokat, fogyasztóvédelmi akadémiát szerveztünk, nem utolsó sorban tagtoborzó céllal. Ennek is eredménye, hogy miközben a kamarai szervezetek taglétszáma országszerte csökken, a nagykanizsaié emelkedett. Az elnök szerint mára a gazdaság több területén is megkerülhetetlen tényezővé vált a nagykanizsai kamara. Politikailag semlegesen végzik tevékenységüket, ám ha valamilyen ügyről, kérdésről markáns véleményt alakítottak ki, azt mindig közzétették. A küldöttgyűlésen elhangzott: a vendéglátásban eltöltött évtizedes kiemelkedő tevékenységéért Szili Győzőt, illetve nagyipari vezetőként végzett munkájáért Mádé Károlyt kamarai díjjal tüntetik ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!