Gazdaság

2010.04.29. 15:21

Kivonul a Ryanair Budapestről

Kivonul a Ryanair Budapestről- jelentették be április 29-én. A társaság 2010. október 31. után vonul ki Budapestről, mivel nem tudott megegyezni a ferihegyi repteret üzemeltető Budapest Airporttal a díjak csökkentéséről.

zaol.hu


Amennyiben a Budapest Airport a díjait jelentősen csökkentené a Ryanair még 25 nemzetközi útvonalat és akár 2 millió új utast hozna Budapestre, amely 2000 új munkahelyet jelentene a nemzetgazdaságnak. A Budapest Airport menedzsmentje azonban nem élt azzal a lehetőséggel, hogy a költségeiket az alacsonyabb költségű európai repülőterek szintjére csökkentse. Ryanair így sajnos törölni kényszerül a jaratait Budapesten és az alacsony költségű repülőtereken fogja az utaslétszámot bővíteni – áll a Ryanair közleményében.


-  Ryanair folyamatosan csökkenti a jegyárait, hogy ezáltal is minél több utast motivaljon az utazásra. Ahhoz, hogy az utasok minél alacsonyabb árat tudjanak fizetni, a repülőtereknek is csökkenteniük kell a díjaikat, különösképpen olyan magas költségű repülőtereknek mint Prága, Varsó vagy Budapest. Ryanair 25 új útvonallal bővítette volna a Budapest Airport portfólióját, amelyek vagy nincsenek az útvonalhálozatában vagy stratégiailag fontosak Budapestnek ill. a magyar turizmusnak - mondta budapesti sajtótájékoztatóján Tamás László a régiónként is felelős értékesítési és marketing vezető, hozzátéve: - A Budapest Airport utasforgalma tavaly 4%-kal közel 8 millióra esett vissza és stagnál a 2005-ös privatizációja óta miközben a Ryanair alacsony árai 13% növekedest biztosítottak és a Ryanair tavaly több mint 66 millió utast szállított. Ryanair felkéri az új Magyar Köztársaság Kormányát, hogy tegye szóva a magas költségeket a Budapest Airporton és tegyék a légitársaságok számára lehetôvé a turizmus fejlesztését Magyarországon.

Ryanair az összes 4 budapesti járatát törölni fogja Budapestről 2010. október 31-tól.

 A BA nem aggódik, úgy véli, hogy a versenytársak hamar kitöltik a Ryanair hagyta piaci űrt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!