Gazdaság

2009.05.06. 08:28

Milliárdos, milliós adótartozások! Elkészült az APEH negyedéves "feketlistája"

Zalaegerszeg - Régi és új szereplőkkel közzétette listáját az APEH a legnagyobb tartozást felhalmozott cégekről és magánszemélyekről.

zaol.hu

Az adóhatóságnál nyilvántartott, jogerős határozatban megállapított adóhiány és jogkövetkezmény első helyezettje ez alkalommal a budapesti Ldebaran-Trade Kft. lett. A vállalkozásnak közel 5,2 milliárd forintot kellene befizetnie az államkasszába. A csúcsot mégsem ez állította be, hanem a két adószámmal is listára került szegedi Csoka-Trade Kft. amely összesen több mint 6 milliárd forinttal tartozik. 

Ehhez képest a legnagyobb negyedévi zalai adós, a nagykanizsai Balimexon Kft. 408 millió forintot hozott össze. Ezt a céget a megyei top-listások között a zalaegerszegi Remitent Kft. követi 192 millió forintos adóhiánnyal és 153 milliót jelentő jogkövetkezménnyel. A 10 millió forintnál nagyobb adóhiányt felmutató magánszemélyek között is találunk zalait. E negyedévben a Lentiben lakó Varga László vezeti a megyei rangsort közel 53 millió forintos tartozással. Őt az egerszegi Farkas László, illetve névváltozás miatt már Varga Károly követi 19 millió forintot meghaladó adóhiánnyal és jogkövetkezménnyel.

Az APEH honlapján további listákat találhatunk a 180 napot meghaladóan 10 millió forintnál nagyobb adótartozást felhalmozott magánszemély, illetve 100 milliónál többel tartozó nem magánszemély adózókról. A tartozások esetében az elévülési idő 5 év, amit a különféle végrehajtási intézkedések meghosszabbíthatnak. 


ZH információ: Arany Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!