Gazdaság

2008.05.23. 02:27

Válogató, hulladék kezelésére

<b>Nagykanizsa -</b> Rövidesen új hulladékválogató létesül a dél-zalai városban. A beruházó a Csengery úton vásárolt telephelyet, ahol a tervek szerint egy 600 négyzetméteres autóbontó csarnokot, egy fémgyűjtő részleget, illetve egy veszélyes hulladék- tárolót is kialakítana.

Sámel József

A győri székhelyű cégnek az ország számos pontján van már telephelye, legutóbb éppen Nagykanizsán vásároltak egy közel 9000 négyzetméteres területet. A tervek szerint a leendő telep profilját a fém-, papír- és a műanyaghulladék felvásárlása, bontása, válogatása, illetve ezek további értékesítése adná.

A társaság jelenleg az építéshez szükséges engedélyek kiadására vár, ám azt követően rövid időn belül megkezdődhet a beruházás, s szeptember, október környékén a telephely is kinyithat.

- Reményeink szerint mihamarabb megkapjuk az engedélyeket, s nekiláthatunk a telep kialakításának - mondta Horváth Ernő, az Alcufer Kft. ügyvezető igazgatója, majd magyarázatképpen hozzátette:. - Azért választottuk éppen Nagykanizsát, mert közel fekszik az M7-es autópályához, ráadásul a Csengery utcai területnek vasúti kapcsolata is van, így nemcsak közúton, hanem tehervonatok segítségével is kiválóan meg tudjuk oldani a fémhulladék szállítását.

A cég vezetője jelezte: az induláskor a telep 15 főnek biztosítana munkát, ám a későbbiekben - a cég hosszútávra tervez - a létszám is emelkedhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!