Gazdaság

2007.02.01. 03:29

Remek széria

Nagykanizsa (pa) - Hónapok óta szóbeszéd, hogy új többségi tulajdonosa van a DKG-East Zrt.-nek, ám a gyár vezetése erről csak tegnap, írásban adott némi tájékoztatást. A cég jól zárta a tavalyi évet, s úgy tűnik, a remek széria az idén is folytatódik.

Sámel József

Többszöri kérésünkre tegnap egy közleményt juttatott el a gyár vezetősége, melyben az elmúlt év gazdasági sikereiről, valamint az idei évre vonatkozó tervekről adtak tájékoztatást. Így többek között arról, hogy a DKG-East Zrt. a 2006-os évet 120 millió forint körüli eredménnyel zárta, s az éves nettó árbevétel meghaladta a 7 milliárd forintot. Hasonlóan jók a kilátások az idei esztendőre is, Mádé Károly elnök-vezérigazgató írásos tájékoztatása szerint a vállalat rendelésállománya már most, február elején elérte az 5 milliárd forintot. Ennek köszönhetően a kanizsai cég az idei évben közel 350 millió forintos nyereséget szeretne realizálni. Szintén örömteli hír, hogy a gyár dolgozói létszáma továbbra is 500 fő fölött van, pontosan 533 főből áll a létszám.

Lapunk úgy tudja, hogy az új többségi tulajdonos a DKG-Easthez hasonló profilú céget működtet Oroszországban, de a kanizsai gyár főként olyan berendezéseket - gömbcsapokat, kútfejeket, tolózárakat - gyárt, melyek még hiányoznak a Invest-Bond palettájáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!