Gazdaság

2006.09.29. 02:29

Az alapkő a helyén, épülhet az üzem

Zalabér (sj) - Jövő év novemberének végére felépül a település Bérbaltavár felőli határában a térségi hulladéklerakó, -válogató és -komposztáló üzem.

nincs nev

Ez a tegnapi ünnepélyes alapkőletétel keretében hangzott el, azzal együtt, hogy a kivitelező Vegyépszer Zrt. ez év decemberében megkezdi a munkálatokat. Pler Zoltán, a falu polgármestere hangsúlyozta: reményei szerint a ZALAISPA Társulás által megvalósítandó beruházás meghozza az eredményét, a falunak jobb jövőt, munkahelyeket teremt a létesítmény. Kiss Pál, a környezetvédel-mi minisztérium fejlesztési igazgatóságának vezetője elmondta: az unió által 70 százalékban támogatott ZALAISPA-projekt egyik legnagyobb beruházásaként Zalabérben megépül a 282 önkormányzatot szolgáló központi épület, ám Celldömölkön, Keszthelyen, Zalaszentgróton és Vasváron is kialakítanak, illetve bővítenek hulladékkezelő létesítményeket, s megvalósul a rekultiváció is. Sipos Zsolt, a kivitelező cég magasépítési és környezetvédelmi igazgatója ígérte, határidőre elvégzik a munkát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!