Fűzvölgy

2017.04.03. 14:46

Szőnyegtől a falakig felújították a kápolnát Fűzvölgyön

A község szívében álló, Lisieux-i Szent Terézről elnevezett kis kápolna belterét rendbehozatta a falu vezetése, karöltve a helyi, német nemzetiségi önkormányzattal.

Szabó Zsófia

Jócskán ráfért már a belső korszerűsítés az épületre, melyet 1980-ban egy imaházból alakítottak át kápolnává. A munkálatokból anno a falu lakói is kivették a részüket.

A kilencvenes évek derekán, a település akkori plébánosának, Fliszár Károlynak köszönhetően pedig kibővítették a kápolna alapterületét: sekrestyét építettek hozzá.

Szabó István polgármester a kápolna belterének felújítását ismerteti

– Azóta eltelt több, mint két évtized, elkerülhetetlen volt a tatarozás – jelezte Szabó István polgármester. – Mállott a vakolat a mennyezetről, a szőnyeg elkopott és   korszerűtlen volt a világítás is.

A falu elöljárója elmondta: a rendbetétel során friss színt kapott a kápolna belseje és a sekrestye helyisége is. Energiatakarékos, Led-es lámpatestekre cserélték a régieket, illetve új reflektorokat is felszereltek. A padlózatra pedig strapabíróbb szőnyeget terítettek. A felújítás összköltsége meghaladta a fél millió forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!