Foci

2012.08.18. 07:51

NB III: nehéz lesz ''maradni''

Zalaegerszeg - A labdarúgó NB III Bakony-csoportjában mindhárom zalai együttes szombaton kezdi meg a 2012-2013. évi sorozatot. Közülük az újonc Tarr Sprint Andráshida és a Hévíz hazai környezetben, míg az NTE 1866 MÁV idegenben kezd. A rajt előtt a három szakvezetővel beszélgettünk csapatuk esélyeiről.

Kerkai Attila

A Tarr Sprint Andráshida újoncként fogadja szombaton 17 órától a Sárvár csapatát, azonban a hidaiak igazából visszatérők, hiszen négy éve még az NB III szereplői voltak.

- Eleve úgy kalkuláltunk, hogy nagy mozgást nem szeretnénk a nyáron a keretben - kezdte Dobos Sándor, az Andráshida edzője. - Fiataljainkat  kölcsönadtuk  a több játéklehetőség érdekében és igyekeztünk olyan játékosokat igazolni, akik már játszottak nálunk. Tisztában vagyunk a realitásokkal,  azt nem jelenthetjük ki, hogy bent tudunk maradni az NB III-ban, de nem is kirándulásnak tekintjük az előttünk álló évet. Komolyan vesszük és az a cél fogalmazódott meg, hogy legyen esélyünk az első ötbe kerülni.  Azt gondolom, hogy 6-8 forduló után lehet majd lemérni reálisan, kinek, hol a helye. A felkészülésünk jól sikerült, csak éppen a rajt előtt akadnak gondjaink: Sági Gábor húzódása, Bandics Ákos térdproblémája és Szijártó távolléte miatt lesznek hiányzóink a Sárvár ellen, de szeretnénk jól rajtolni idehaza.

A Hévíz SK szintén szombaton, 17 órakor látja vendégül a Komárom VSE csapatát. A fürdővárosiaknál alaposan kicserélődött a keret és új szakvezető ül a kispadon, Lázár Szilveszter személyében.

- Pár játékos kivételével szinte kicserélődött a keret - kezdte beszámolóját Lázár Szilveszter.  - Szerencsére az olyan rutinos játékosok, mint Sipos, Czafit, Szabó, Rácz és Buza maradtak, ami fontos, mert részben saját nevelésű fiatalokkal, vagy máshonnan igazolt, reményteljes ifjakkal töltöttük fel a keretet. Annak örülök, hogy az idősebbek nagyon jól álltak hozzá a dolgokhoz, ami a felkészülés során is sokat jelentett,  a fiatalok pedig rendkívül motiváltak.  Az elvárás, hogy minden tőlünk telhetőt tegyünk meg az NB III-ban maradásért, de annak  nem örülök, hogy a Komárommal kezdünk. A  megyei bajnokságból fejutott együttesről van szó, vagyis telve vannak önbizalommal. De mindegy, harcolni kell és bízunk a jó rajtban.

Az NTE 1866 MÁV csapata az egyedüli a zalaiak közül, amely idegenben kezd, méghozzá szombaton, 17 órakor Móron. A kanizsaiaknál nem telt eseménytelenül a nyár, ugyanis a Nagykanizsa UFC vette át a csapatot és az együttes az Olajbányász-pályára tette át székhelyét. 

- Három hete dőlt el, hogy lesz felnőtt csapat, így azóta edzünk - árulta el Koller Zoltán megkeresésünkre. - A legfőbb cél az volt, hogy a csapat gerincét tartsuk meg és az UFC fiataljaival kiegészülve alakítsuk ki a keretet. Két meghatározó emberünk, Ujvári Máté és Szőke Ádám távozott és az idő rövidsége miatt is lehetetlen megmondani, mire lehet képes a mostani csapat. A három hét alatt sokat dolgoztunk, a játékosok lelkesek. Fiatal együttesünk van, hiszen a tizenhatos keretben öt-hat 17-18 éves játékos is megtalálható. A rajttal kapcsolatban mi mást várhat egy edző, mint jó kezdést, s ebben és is reménykedem.

 


KEMÉNY HARC A HELYEZÉSEKÉRT


A 2013-2014. évi bajnokságtól az NB III-ban már csak három csoportot alakítanak ki, szemben a mostani hattal.  A csoportok nyertesei osztályozót játszanak az NB II 6-8. helyezettjeivel,  a győztesek a második,  a vesztesek a harmadik vonalba jutnak.  Az NB III 2. helyezettjei maradnak az osztályban,  a  3-5. helyezettek és a 6 csoport 2 legjobb hatodik helyezettje a  megyei bajnokokkal játszanak bentmaradási osztályozót, mindenki mást a megyei osztályokba sorolnak vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!