Foci

2016.01.04. 17:13

A Kerub Kupától a Manchester-verésig

Hévíz - Ismét bebizonyosodott: igény van a rangos teremlabdarúgó-tornákra, hiszen a Kerub Kupa iránti érdeklődés továbbra is töretlen. Ráadásul a gazdag múlt okán most már a nosztalgiázásnak is van létjogosultsága. Mert például Koplárovics Béla is egy ilyen viadalon tűnt fel.

Kerkai Attila

Ahogy már beszámoltunk róla, a szombaton és vasárnap megrendezett Kerub Kupát a Villa Negra csapata nyerte, ráadásul nem először. A balatonlellei és fehérvári kötődésű labdarúgókra épülő együttes játszotta a legjobb futballt és ezt még a riválisok is elismerték. A Villa Negra hosszú évek óta visszatérő vendége a hévízi tornának, biztosítva azt a színvonalat is, amit megszokhattak a fürdővárosi tornát figyelemmel kísérő futballszurkolók.

A Villa Negrában persze zalai kötődésű labdarúgók is játszanak. Magasföldi József ugyebár volt a ZTE FC játékosa, ma a Dunaújváros labdarúgója, vagy ott van az egerszegi Bita László, aki a megyeszékhelyi futsalcsapat erőssége. És idén Buza Barnabás is újra a Villa Negrát erősítette. Az NB I-es Nagykanizsában, majd hosszú éveken át a Hévíz együttesében futballozó Buza valószínűleg csúcstartó is az elsőségek számát illetően a Tavirózsa Kupa és a Kerub Kupa történetében.

- Tulajdonképpen két csapatom van teremben, a Villa Negra és a keszthelyi Café Róma - mondta Buza Barnabás, amikor újabb sikerük kapcsán beszélgettünk vele. - Egyébként a Café Rómában szerepeltem volna, amely most nem indult a Kerub Kupán. Valóban, ha összeszámolom, akkor annak idején még a Hévízzel nyertem a Tavirózsa Kupán, aztán a Villa Negrával talán ötször is és kétszer a Café Rómával, immár a Kerub Kupán. Jó volt most is nyerni, bár a döntő sima volt a Windoor FC ellen. Szerintem a Lap Land elleni elődöntő volt az előrehozott finálé a 4-4-es végeredményével és a végül 7-6-ra megnyert büntetőpárbajával.

Buza Barnabás (jobbra) a Windoor elleni döntőben. Sima volt
Fotó: Katona Tibor

Buza Barna elárulta: csapatával számos tornán vesz részt az országban, így van összehasonlítási alapja. És tapasztalata is, hogy értékelni tudják a lehetőséget, ahol jó futballra van kilátás.

- A Kerub Kupa tényleg rangos torna, hiszen összejön legalább 6-7 olyan együttes, amelyik közül a végén bárki nyerhet - folytatta. - Meg kell becsülni tehát az ilyen viadalokat és nagyon remélem, hogy Hévízen még sok-sok éven át megrendezik ezt a tornát.

Buza egy régi sztorit is felidézett hévízi éveiből: annak idején Pusztai László volt a Hévíz szakvezetője, aki éppen ezen a teremtornán szúrt ki magának egy barcsi fiatalembert, Koplárovics Bélát, aki aztán a fürdővárosba, majd a ZTE FC-hez került. A történetet pedig ismerjük a Manchester-verésig...

A Kerub Kupán győzött tehát a Villa Negra a Windoor FC és az MP Kanizsa Szer előtt. Különdíjasok. Gólkirály: Béli Milán (MP Kanizsa Szer) Legjobb játékos: Magasföldi József (Villa Negra). Legjobb kapus: Osbáth Balázs (Windoor FC).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!