Foci

2015.10.23. 13:48

Rangadó Gyirmóton: Csank János nagyon jó meccset vár

Zalaegerszeg – Vasárnap rangadót játszanak a labdarúgó NB II-ben, Csank János, a ZTE FC mestere pedig éppen ezért háromesélyesnek ítéli meg a Gyirmót elleni vendégjátékukat, hozzátéve, hogy a hazai pályán futballozó kisalföldiek azért esélyesebbek.

Kerkai Attila

A Gyimót–ZTE FC találkozót vasárnap 15 órától rendezik.A 11. játéknap következik az NB II-ben vezet a Gyirmót 23 ponttal, második a Mezőkövesd (20), harmadik a ZTE FC (19). Mindez abszolút alátámasztja, miért is nevezhető rangadónak a vasárnapi mérkőzés. A Bene Ferenc irányította Gyirmót ráadásul úgy áll az élen, hogy az első hét fordulóban nem játszhatott hazai környezetben stadionjának fejújítási munkálatai miatt és eddig csak egyszer szenvedett vereséget. A ZTE FC pedig háromszor, ráadásul a zalaiaknak most jött el (ugyanolyan okból) a bajnokság azon szakasza, hogy nélkülözni kényszerül a hazai meccseket. A Gyirmót jó csapat, sőt az eddigiek alapján a mezőny talán legjobbja, s ezzel a megállapítással Csank János, a ZTE FC vezetőedzője is egyetértett.

A győzelem és a pontszerzés legbiztosabb eszköze a góllövés, ez nem lehet vitás. A ZTE FC-ben Bedi Bence (balról) és Daru Bence hoztak már össze találatot. Gyirmóton is ez kellene. Fotó: Szekeres Péter

– A Gyirmót évek óta ott van az élbolyban, de eddig nem sikerült kiharcolnia az élvonalbeli tagságot, de szerintem most az egyik legstabilabb feljutó lesz – mondta a zalaiak szakvezetője, aki 2012-2013-ban a gyirmótiak munkáját is irányította. – Nehéz ellenfél következik, amely ellen szeretnénk látni, hogy hol tartunk. – Azt tudom, hogy jók vagyunk, csak még nem elég jók, lásd a Siófok és a Csákvár elleni vereségünket. Viszont azt remélem, hogy vasárnap talán erre is rácáfolunk. Szerintem magas színvonalú csata lesz, csak védekezni nem fogunk, az biztos. Amit Csank János említett igaz, hiszen a Siófok és a Csákvár elleni találkozót akár meg is nyerhette volna a ZTE FC, s akkor listavezetőként érkezne Gyirmótra... Így viszont harmadik, és nélkülözi Forgács Andrást, akit kiállítottak Csákváron és egymeccses eltiltást kapott. Ráadásul jól teljesített, így adódik a kérdés, mennyire fog hiányozni az ő játéka.

– Szerencsére a keretben a különböző posztokon jól állunk, megoldható lesz a belső védő Forgács kiesése is, de persze nem ártana, ha játszana... – fogalmazott Csank János. – Rangadó lesz ez a mérkőzés, hiszen az első játszik a harmadikkal, azaz háromesélyes a találkozó. A tét nem csak nekünk lesz nagy, a Gyirmótnak is. Akár nyerhetünk is, de a házigazda valamivel esélyesebb most. A 11. forduló további mérkőzéseit már szombaton megrendezik. Íme a párosítások: Budaörs–Szigetszentmiklós 14.30, Vác–Kisvárda 14.30, Siófok–Szolnok 14.30, Balmazújváros–Szeged 14.30, Sopron–Csákvár 14.30, Dunaújváros–Soroksár 18.00, Mezőkövesd–Ajka 18.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!