Foci

2015.03.18. 18:41

Zalaapátiban a bajnokság megnyerését tűzték ki célként

Zala megye - Jövő hét végén rajtol a megyei női csökkentett pályaméretű labdarúgó-bajnokság tavaszi szezonja. A Zalaapáti magabiztosan, százszázalékos mérleggel végzett az élen az ősszel.

Bozó Péter

A Zalaapáti együttese várhatja az élről a folytatást a megyei női labdarúgó-bajnokságban. A csapat ősszel mind a 11 mérkőzését megnyerte, mindezt úgy, hogy ezeken a találkozókon 184 gólt rúgott, miközben mindössze 9-et kapott. A legnagyobb győzelmét a csapat Teskándon aratta, ahol a 37–0-ás sikerből a góllövőlistát vezető Molnár Nikoletta egymaga 17 találattal vette ki a részét. A tavaszi tervekről, a téli erősítésekről és az elvárásokról kérdeztük Lichtenberger Gábort, a csapat vezetőedzőjét.

– Mindképpen az első helyet szeretnénk megszerezni a szezon végén és azt várom, hogy továbbra is sikeresen szerepeljenek a lányok – tekintett előre a szakvezető. – Igazából három ellenfél volt, akik meg tudtak szorítani bennünket, a Gutorfölde, a Nagykanizsa és a Police-Ola. Ha nem is sikerül hibátlanul az élen végezni, de a fő cél az, hogy megnyerjük a bajnokságot. A keret erősödött a télen, Buczkó Zsuzsanna Nagykanizsáról, míg Nagy Bianka pedig Szombathelyről a Viktóriá FC együtteséből érkezett a csapathoz. Az esetleges NB II-es indulásról még konkrétan nem beszéltünk, de én úgy tudom, hogy ennek idén nyáron még nincs realitása. Esetleg, ha jövőre sikerülne megnyerni a bajnokságot, akkor lehetséges. Ez természetesen nem tőlem függ, hanem a szponzoroktól, hogy bevállalják-e, hiszen ez már több utazással járna és mivel az már nagypályás bajnokság, így több játékosra is szükség lenne, ehhez viszont már nagyobb költségvetés kellene.

A Zalaapáti házi góllövőlistája:

72 gólos: Molnár Nikoletta.

34: Porga Móring Zsuzsanna.

23: Kozma Enikő.

15: Uber Nikolett Katalin.

14: Kaszás Natália.

11: Kövesi Petra Réka.

7: Baksáné Radakovics Erika.

4: Takács Zsófia.

1: Bránát Anikó Teréz.

Ezek is érdekelhetik