Foci

2015.02.17. 16:35

Értékeltek a góllövőlista éllovasai a másodosztályban

Zalaegerszeg - A megyei labdarúgó II. osztályban északon Gájer Péter, délen pedig Kolperger Szilárd szerezte a legtöbb gólt az ősszel.

Bozó Péter

A megyei II. osztály Északi-csoportjában ősszel Gájer Péter szerezte a legtöbb gólt, 13 mérkőzésen 21 alkalommal talált be. A nyáron a Zalaszentgrót együttesétől igazolt támadó a Zalaapáti ellen négy, a Botfa ellen pedig öt gólt szerzett, amivel jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a Türje 53 találatával a legeredményesebb együttes legyen a bajnokságban az őszi szezon végén.

- A vártnál jobban sikerült az ősz, nem gondoltam volna, hogy ennyiszer be tudok találni - kezdte az értékelést Gájer Péter. - A csapat miatt azonban csalódott vagyok kicsit, szerettem volna, ha előbbre végzünk, de remélem tavasszal javítani tudunk. Hiába vagyok elégedett a gólok számával, igazából azt szeretném, ha a Türjének is jobban menne a bajnokságban. Mivel csapatjátékos vagyok és az egyesület érdekeit nézem, így ha választanom kellene, inkább bajnok lennék, mint gólkirály. Ha sikerül a tervek szerint erősíteni, azaz érkezik az a két-három játékos, akiket várunk, akkor szerintem meg tudnánk nyerni a bajnokságot.

Az Északi-csoport góllövőlistájának őszi élmezőnye:

21 gólos: Gájer Péter (Türje).

18: Takács Dávid (Alsópáhok).

14: Makovecz Martin (Nagykapornak).

Délen Kolperger Szilárd várhatja a góllövőlista éléről a folytatást. A Gelse Termál játékosa csapata minden mérkőzését kivétel nélkül végigjátszotta és az együttes 39 góljából 23-at vállalt magára. Az első fordulóban rögtön mesternégyessel nyitott, azonban ez is kevés volt a Tófej ellen a győzelemhez, a Gelse 7 4-re kikapott. Ez után is szépen termelte a gólokat a támadó, a Söjtör ellen a 11. játéknapon pedig ismét négyszer talált be, amivel hozzásegítette csapatát a 4 1-es sikerhez. Az őszről és a tavaszi elvárásokról is beszélt lapunknak a játékos.

- Elégedett vagyok a 23 találatommal, de szeretnék még ennél is jobban teljesíteni - értékelte az őszt Kolperger Szilárd. - Más poszton játszom a tavalyihoz képest, ezért is sikerült 15 forduló alatt annyi gólt szereznem, mint az elmúlt idényben összesen, de természetesen ezt köszönhetem a csapattársaimnak is, nem csak az én érdemem. Ahhoz képest, hogy átalakult a keret, elégedett vagyok az ősszel, a csapat jobban teljesít és az igazolt játékosok is hozzák azt, amit elvártunk tőlük. Az utolsó öt fordulóban jól teljesített a csapat, remélem, hogy ezt folytatni tudjuk és feljebb tudunk lépni. Szeretném, ha az első öt hely valamelyikén végeznénk. A személyes célom, hogy gólkirály legyek és annyi gólt rúgjak, amennyit csak tudok.

Gájer Péter (kékben) 21 találatig jutott az ősszel, képünk a Türje- Alsópáhok (2-2) találkozón készült
Fotó: Archív/Pezzetta Umberto

A Déli-csoport góllövőlistájának őszi élmezőnye:

23 gólos: Kolperger Szilárd (Gelse).

17: Madarász Zoltán (Zalakomár).

16: Kosár Lajos és Pozsgai Norbert (Páka), Szabó Balázs (Zalaszentmihály).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!