Foci

2014.12.02. 18:55

A Lipóton szerzett tapasztalatok alapján Józsi György megyei igazgató elégedett lehet a zalai csapattal

Annak ellenére, hogy Zala csapata nem jutott tovább a labdarúgó megyeválogatottak hét végi nyugat-magyarországi selejtezőjéről, összességében elégedettek lehetnek a Fentős Pál és segítői, Dobos Sándor, valamint Kovács Imre vezette együttessel.

Kerkai Attila

A Lipóton rendezett ötcsapatos tornán Zala csapata a negyedik helyen végzett és csak a győztes juthatott be a jövő hét végi szegedi döntőbe, ami a Győr-Moson-Sopron megyeieknek sikerült. Megyénk együttese egy győzelemmel és egy döntetlennel, valamint két vereséggel zárt, de Józsi György, az MLSZ zalai igazgatója szerint minden tekintetben megállta helyét csapatuk.

A zalai válogatott újabb mérkőzésre készülődik: a fiúk egységesek voltak és jól működtek együtt.

– Azzal kezdeném, hogy egy nagyon jól szervezett tornán vettünk részt, a mérkőzések jó színvonalon zajlottak – említette, amikor egyfajta visszapillantásra, értékelésre kértük. Ami tetszett, hogy mindegyik csapat gólra törően és támadófutballt bemutatva játszott, s megyei szinten nem láthatunk ilyen jó színvonalú mérkőzéseket. A mezőny szerintem kiegyensúlyozott volt, ám a 2X25 perces játékidő sajátosságának is betudható, hogy egy-egy gól sokszor mindent eldöntött.

Nagy Norbert (9), a zalaiak kapitánya a Komárom elleni találkozón.

A hagyományos megyeválogatottak tornája viszont első alkalommal került az ősz végi küzdelmek végére és nem a megszokott nyári időpontra. Adódik a kérdés: szereztek-e elegendő tapasztalatot arra vonatkozóan, hogy mikor lenne a legideálisabb időpont a folytatásra?

– Úgy fogalmaznék, hogy az őszi, a nyárinál jobb időpont... – mondta Józsi György. – Ilyenkor együtt vannak a csapatok, s most az vetődött fel: október közepén-végén kellene találni rá egy szabad hét végét, akkor még jobb feltételek lehetnének, már csak az időjárásból is kiindulva. A többi terület szakembereivel is egyeztetünk, s keressük a legjobb megoldást.

A zalaiak kispadja, balról Fentős Pál vezetőedző, mellette egyik segítője, Kovács Imre, jobbról Dobos Sándor jegyzetel: jó csapatuk volt. Fotó: Halász Gergő

A zalai szerepléssel kapcsolatban a megyei igazgató nem talált rossz szavakat, s nem is akart...

– Szimpatikus volt a csapat emberileg és szakmailag is, mert igazi csapatot alkottunk – így Józsi György. – Köszönet ezért a három szakvezetőnek, akik remekül fogták össze a társaságot, a játékosok pedig talán jobban is megismerték egymást. A megyeválogatottba bekerülni tehát rang lehet később is, s erre törekedünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!