Foci

2014.08.08. 15:30

„Tömegrajt” az MK-ban

A hétvégén az 1. fordulót rendezik a labdarúgó Magyar Kupa főtábláján, illetve a zalai selejtezőben is. Az országos táblán öt zalai csapat érdekelt, szombaton és vasárnap kettő lép pályára, a Semjénháza és a Csács-Nemesapáti.

Bozó Péter

Az MK főtáblájára 128 együttes jutott el, és – a korábbiaktól eltérően – az idén valamennyi részt is vesz az első fordulóban. Ahogy már megírtuk, a ZTE FC csütörtökön győzelemmel és továbbjutással nyitotta meg a kört.

A hétvégén két megyei I. osztályú csapat is pályára lép a főtáblán. A tavaly 5. helyen végzett Semjénháza ma (17 óra) az NB III-as újonc SZEOL-t fogadja, amelynek korábbi NB I-es játékosa is van: Ngalle Joseph Martial a Szolnokban 19-szer lépett pályára a legmagasabb osztályban.

– Nem mi vagyunk az esélyesek – kezdte Kiss István, a Semjénháza vezetőedzője. – Egy mérkőzés van, ahol mindent megteszünk, hogy jól érezzék magukat, akik kilátogatnak a találkozóra, hisz sok nézőre számítunk. A SZEOL jó eredményeket ért el a felkészülési mérkőzések során, megpróbáljuk megnehezíteni a dolgukat. Egyetlen találkozón minden lehetséges.

Fejpárbaj a tavaszi Semjénháza (csíkosban)–Zalaszentgrót kupameccsről. Előbbi csapat 11-esekkel szerezte meg a 3. helyet. Fotó: archív/Pezzetta Umberto

A megyei I. osztályban idén feljutott Csácsbozsok-Nemesapáti vasárnap játszik, a Baranya megyei Hímesháza otthonában. A hazaiak tavaly a helyi IV. osztályt nyerték biztosan, az MK megyei selejtezőjében pedig három elsőosztályú együttest is legyőztek a menetelésük során, de a PMFC stadionjában rendezett döntőn már mind a két találkozójukon alulmaradtak.

– Szeretnénk továbbjutni – mondta Kovács Imre, a Csács-Nemesapáti trénere. – Az ellenfelet nem ismerjük, de olyan bajnokságot nyert meg 166 rúgott góllal, ahol 13 csapat volt, tehát 24 mérkőzésen érték el ezt a teljesítményt. Keményen oda kell tennünk magunkat, és ha már ilyen messzire elutazunk, nem szeretnénk üres kézzel hazajönni. Lesznek hiányzóink, de akik pályára lépnek, mindent megtesznek a továbbjutásért.

Nemcsak az országos főtáblán kezdenek a csapatok, hanem a megyei selejtezőkben is, és Zalában ez 52 párharcot jelent. Három mérkőzést rendeznek szombaton, míg a többit vasárnap 17 órakor játsszák. A tizenöt év után újjáéledt tótszerdahelyi labdarúgásnak ez nagy nap, hiszen 17 év után ismét Szerdahely–Tótszentmárton tétmeccset rendeznek a zalai horvátságban. A találkozót a szerdahelyiek pályaválasztása mellett is a szentmártoni Napred-pályán rendezik. A mérkőzés felvezetése sem lesz akármilyen, hiszen a két klub öregfiúk legénysége is összecsap – tudtuk meg Lukács Györgytől, a népszerű „Gurigától", a Napred egykori legendájától. Az örökifjú focisták a kupameccs előtt tizenegyesrúgó versenyre készülnek.

Az MK főtábláján az Andráshida kedden a Puskás Akadémiát, míg a Hévíz szerdán a Ferencvárost fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!