Foci

2014.04.28. 15:05

Gyermekotthonok futball kupája

Zalaegerszeg első alkalommal volt házigazdája a Hit és Sport Alapítvány által korábban már többször megrendezett, a gyermekotthonokban élő fiatalok labdarúgó-tornájának.

Kerkai Attila

Az országos rendezésű sorozat területi döntőjét rendezték Zalaegerszegen hat csapat részvételével és a Kecskeméti székhelyű alapítvány elnöke, Radics Kálmán elmondta, hogy az MLSZ-szel kötött együttműködésüknek köszönhetően tornájuk is a nemzetközi grassroots-projektnek is a része, amely a szó legszorosabb értelmében azamatőr és a szabadidős futballt foglalja magába. A területi döntőről az út előbb a május végi fővárosi Esélyfesztiválra, majd a tiszadobi három napos focifesztiválra vezet, ahonnan már gyermekotthonok Európa kupájára lehet kijutni.

Az egerszegi tornán az alábbi sorrend alakult ki: 1. Csácsi lakásotthon, 2. Nagykanizsa Spec, 3. Zalaszentlászló I., 4. Zalaszentlászló II., 5. befogadó otthon, 6. Gyermekotthon.

Különdíjak. Legjobb játékos: Horváth Lion (Csács). legjobb kapus: Bogdán Levente (Zalaszentlászló I.). Gólkirály: Bogdán levente (Nagykanizsa).

Ezek is érdekelhetik