Foci

2014.03.18. 17:45

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágók: Borussia Dortmund-Zenit, Manchester United-Olympiakosz

A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének záró játéknapján a Dortmund előnyben (4-2) fogadta a szentpétervári Zenitet, a Manchester United viszont kellemetlen hátrányból (0-2) kezdett otthon az Olympiakosszal.

A Manchester United óriásit küzdve, a Borussia Dortmund kicsit lazítva jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének utolsó két párosításában, szerda este.

Robin van Persie Manchesterben bizonyított, hiszen mindhárom United-gólt magára vállalta, s ezúttal Wayne Rooney is jól „elvolt" mögötte (legtöbbször) kiszolgálóként.

– Talán azt mondják majd, hogy kissé ódivatú vagyok, de ma az igazi United-szív dolgozott mindenkiben, aki ott volt az Old Traffordon – érzelgősködhetett kedvére a 3-0-ra megnyert találkozó után Patrice Evra, a MU csapatkapitánya. – A hét végén a Liverpool lemosott minket, de drukkereink fenomenálisak voltak. Nem csupán Van Persie és Rooney, de valamennyi játékos nagyot alkotott és együtt bizonyítottuk, hogy a Unitedot nem lehet leírni.

– Amilyen utat játékosaim a Liverpool elleni meccstől bejártak, elismerésre méltó – ezek már Moyes szavai. – Sokak szerint ez akár karrierfordító győzelem is lehet egy ember számára, de a klubom egyáltalán nem így tekintett erre, így én sem tehetem ezt. Van Persie mellett Ryan Giggs játékára is felhívnám a figyelmet és azt el kell ismernem, összességében nehezebb a feladat, mint gondoltam akkor, amikor az egyesület kapuján beléptem.

A Dortmund 4-2-es e-lőnnyel lépett pályára házigazdaként a szentpétervári Zenit ellen, s esetében belefért az is, hogy az oroszok többek között Hulk óriási góljának is köszönhetően nyerjenek.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:

Borussia Dortmund (német) - Zenit (orosz) 1-2 (az első mérkőzésen: 4-2) - összesítésben 5-4-gyel a Borussia Dortmund jutott tovább.

Manchester United (angol) - Olympiakosz (görög) 3-0 (az első mérkőzésen: 0-2) - összesítésben 3-2-vel a Manchester United jutott tovább.


Kapcsolódó cikkek:

Bajnokok Ligája: előnyben a Barcelona és a Paris Saint-Germain

Bajnokok Ligája: előnyben a Bayern München és az Atlético Madrid

Bajnokok Ligája: óriási Olimpiakosz és kevésbé meglepő Borussia Dortmund-győzelem

Bajnokok Ligája: Galatasaray-Chelsea 2 gól, Schalke 04-Real Madrid 7 gól

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágók: Bayern München-Arsenal, Atlético Madrid-AC Milan

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágók: FC Barcelona-Manchester City, Paris Saint-Germain-Bayer Leverkusen

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágók: Chelsea-Galatasaray, Real Madrid-Schalke 04

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!