Foci

2014.02.24. 18:05

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő: óriási Olimpiakosz és kevésbé meglepő Borussia Dortmund-győzelem

Kedden a labdarúgó Bajnokok Ligája és a nyolcaddöntő harmadik játéknapja következett.

A keddi program szerint a szentpétervári Zenithez a Borussia Dortmund látogatott, a már most szinte görög bajnok Olympiakosz pedig a Manchester United együttesét fogadta.

A befektetett euró-kötegek orosz oldalon továbbra sem hozták meg a remélt eredményeket, állapíthattuk meg a szentpétervári Zenit–Borussia Dortmund mérkőzés kapcsán a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Az Olympiakosz Pireusz az önmagát kereső Manchester United legénységét győzte le hazai pályán.

A Dortmund remekül kezdte Szentpéterváron a mérkőzését, s gyakorlatilag öt perc alatt tett arról, hogy a visszavágó után a továbbjutó rubrikájába a Borussia neve kerüljön.

– Nagyon jól kezdtünk, és a taktikánk is remekül működött – konstatálta örömmel a meccsen történteket Marco Reus, akinek vezérletével a Domenico Criscito fémjelezte hazai bal oldalt teljesen szétforgácsolták a németek. – Könnyen jutottunk kétgólos előnyhöz, különösen az első félidőben volt hatékony a játékunk. A második játékrész ugyanakkor megmutatta, hogy nagyon oda kell figyelnünk még a továbbiakban is. Sokat dolgoztunk a találkozón, de még csak az első lépésen vagyunk túl.

Az Olympiakosz 2-0-s sikere lassan a kegyelemdöfést jelentheti a Manchestre United idei szezonja számára, Alejandro Domínguez, a görög együttes első góljának szerzője talán már az Old Trafford-beli mérkőzés kapcsán is nyilatkozott.

– Történelmet is írhatunk – mondta a 32 esztendős argentin középpályás. – Roppant boldog vagyok és mind a csapat teljesítményével, mind győzelmünkkel elégedettek lehetünk. Most valóban nagy lépést tettünk előre, s ugyan még nem jutottunk tovább, de a siker ízét azért picit kiélvezhetjük.

David Moyes, a Manchester United menedzsere aligha ilyen boldog, ráadásul az internet világa is igencsak beindult, sorra gyártják a szellemesebbnél szellemesebb és találóbb kifigurázásokat a skótot állítva célkeresztbe. Azért abszolút temetni még semmit nem kell manchesteri oldalon, hiszen a nemzetközi rutin sok mindenre képes.

 

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzések:

Zenit (orosz)-Borussia Dortmund (német) 2-4

Olimpiakosz (görög)-Manchester United (angol) 2-0

Kapcsolódó cikkek:

Bajnokok Ligája: előnyben a Barcelona és a Paris Saint-Germain

Bajnokok Ligája: előnyben a Bayern München és az Atlético Madrid

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!