Foci

2013.06.19. 07:27

Teskánd? Andráshida? Kétszereplős lehet a végjáték

A megyei labdarúgó-bajnokság I. osztályában a 27. forduló a fontos idegenbeli győzelmeké volt: Teskánd Zalaszentgróton, Andráshida pedig Egerváron szerzett ilyet. A szentgróti nagy meccs előtt ünnepelt a vendégek ifjúsági csapata: pezsgőt bontottak, hisz megnyerték a bajnokságot.

Bóbics László

A felnőttek is jó úton járnak az aranyérem felé, mert magabiztos játékkal 2-1-re nyertek. A Teskánd már az első percben kapufát rúgott, aztán feljött a hazai csapat és Varsányi Sándor élményszámba menő gólt lőtt szabadrúgásból.

- 18 méterre lehetett a labda a kaputól. Láttam, hogy a kapus beáll a sorfal mögé, s ez felkínálta a lehetőséget, hogy a helyére rúgjam a labdát. Nagyon jól eltaláltam, szinte a pipában kötött ki. Sajnos a korábbi sérülésem kiújult, így nem tudtam tovább játszani. Talán Andráshidán, a nagyon fontos hét végi találkozón ismét ott lehetek a fiúk között - foglalta össze a maga meccsét a hazai gólszerző.


Szünet előtt Szita Péter szöglettel felérő óriási bedobásainak egyike után ismét a kapufa mentette meg a hazaiakat az egyenlítéstől, a térfélcsere után viszont már az sem, mert gyorsan fordítottak a teskándiak. Ebben az időszakban sokkal jobban futballoztak, három-négy százszázalékos gólhelyzetet is kihagytak a vendégek. Végig küzdelmes volt a meccs, s a Teskánd valamivel jobban is játszott.

- Sajnos a végére elfogytunk - mondta a hazaiak edzője, Fejérvári Ferenc. - Az ősszel meneteltünk, de most a szerencse sem áll mellettünk. A Teskánd ellen nagyon jó meccset játszottunk, de sajnos pont nélkül... Szeretnénk ott lenni a dobogón, ehhez a folytatásban eredményesnek kell lennünk. Varsányi kiesése nagyon meglátszott, hisz játékmester nélkül maradtunk.

A vendégek mestere, Kovás Imre elégedettebb volt:

- A meccs előtt éreztem: inkább visszafogni, mint feltüzelni kell a játékosokat, mert mindenki érezte, milyen nagy lehetőség előtt állunk. Az első perctől, hátrányban is, megállás nélkül küzdöttek a srácok, s ennek meg is lett az eredménye. Kicsit megijedtem, amikor előnyünknél sorra hagytuk ki a helyzeteket, ez gyarkan megbosszulja magát, mert az ellenfél törvényszerűen góllal felel. Most szerencsére nem ez történt. A tabellán négy pont az előnyünk az Andráshidával szemben, de én ezt egynek számolom, hiszen eggyel több meccsünk van, s pünkösdkor mi nem játszunk. A folytatásban szeretnénk annyi pontot szerezni, hogy megőrizzük vezető pozíciónkat.

A másik rangadón, Egerváron, 2-0-ra tudott nyerni az üldöző Andráshida.

- A felkészült hazaiak ellen alaposan meg kellett küzdeni a pontokért - nyilatkozott Dobos Sándor, a győztes edző. - Sági Gabi fejesével megszereztük a vezetést, aztán higgadtabbak lettünk, de nagy csatát kellett vívni minden labdáért. Értékes három ponttal gyarapodtunk, így a vártnál gyengébbre sikerült ősz után ott lehetünk az aranyért folytatott versenyfutásban. A hét végén a Zalaszentgrót jön hozzánk: annak ellenére, hogy az utóbbi időkben nem úgy alakulnak az eredményeik, ahogy szeretnék, szerintem jó csapatuk van.


ZÁRKÓZIK A GELLÉNHÁZA
A másodosztály északi csoportjában a Vonyarcvashegy és a Zalaszentmihály is elég sokat botlik az utóbbi időben. A listavezető vonyarciak most 5-1-re kikaptak a Kertváros-Ságodtól, míg a Szentmihályt a Páterdomb verte 3-0-ra. Jól hajrázik viszont Gellénháza, s már csak négy pont a hátránya az éllovassal szemben. Délen a listavezető Szepetnek rangadót nyert Gutorfölde ellen (1- 0), a Rédics pedig 4-0-ra verte Molnárit, vagyis maradt az 5 pont különbség a két együttes között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!