Foci

2013.06.04. 12:14

Jupp Heynckes visszavonul

München - Nem folytatja pályafutását Jupp Heynckes, a német bajnok, kupa- és Bajnokok Ligája-győztes Bayern München vezetőedzője, akit július 1-jén Josep Guardiola vált a bajor együttes kispadján.

MTI

A 68 éves tréner a keddi búcsú-sajtótájékoztatóján - a klub honlapjának beszámolója szerint - az Allianz Arénában elmondta: a Bayern Münchennél eltöltött időszak rengeteg energiáját felemésztette, és úgy érzi, teljesítőképességének határára jutott.

A szakember hozzátette, először is nyaralni megy:

"Július elsején egyik klubnál sem állok munkába sem itthon sem külföldön, a 'végleges' szót viszont nem szeretem. Abban a helyzetben vagyok, hogy nem ma kell közzétennem a távoli jövőmre vonatkozó terveimet."

Jupp Heynckes és az idei trófeái. Fotó: Europress Fotóügynökség

Ezzel eldőlt, hogy Heynckes nem lesz a Real Madrid trénere, a szakembert az elmúlt hetekben Carlo Ancelottival együtt tartották leginkább esélynek arra, hogy átvegye José Mourinho örökségét.

A Bayern München - első németként - a hetedik csapat lett Európában, amelynek sikerült a triplázás. Ezt a bravúrt 2010-ben az Internazionale, 2009-ben az FC Barcelona, 1999-ben a Manchester United, 1988-ban a PSV Eindhoven, 1972-ben az Ajax Amsterdam, 1967-ben pedig a Celtic Glasgow hajtotta végre.

Ezek is érdekelhetik