Foci

2012.11.09. 15:50

NB III: zalai rangadóval ér véget az őszi szezon, az NTE az Andráshida ellen

Zalaegerszeg - A labdarúgó NB III Bakony-csoportjában máris beköszönt a téli szünet: vasárnap rendezik az utolsó őszi fordulót, benne egy zalai rangadót. Az NTE 1866 Horváth-MÉH csapata vasárnap (13.30) fogadja a Tarr Sprint Andráshidát.

Munkatársainktól

Ha nagyon elő akarnánk citálni a régi szép időket, írhatnánk akár azt is: megint Kanizsa-Egerszeg párharc következik az Olajbányász-stadionban. Ám az igazság az, hogy a mostani NTE 1866-Andráshida találkozó semmilyen formában nem hasonlítható össze a már említett korábbi vetélkedés hangulatával, csak a helyszín, a Bányász-pálya maradt meg belőle hírmondónak.

A tabellán nem kicsi a két csapat közötti különbség, hiszen míg a hazaiak a 11., a vendégek a 4. helyen tanyáznak. A kanizsaiak az őszi szezon végére szó szerint elfogytak, s trénerüknek, Koller Zoltánnak fel van adva a lecke. A múlt heti dorogi mérkőzésre Kotnyek István keresztszalag-szakadás, Rákhely Martin talpcsontrepedés végett nem tartott a dél-zalaiakkal, Dorogon aztán a kiállítás sorsára jutott Cserfő Lajos is, így gyakorlatilag a teljes védősor kiesett ezzel.

- Bízunk Szép Dávid felépülésében és nincs mese, valahogy össze kell úgymond drótozni sérült játékosainkat - mondta a rangadó előtt Koller Zoltán. - Kedd óta edzünk, ez adott, s igyekszünk természetesen minél jobb eredményt elérni. Annyi fogodzónk van, hogy az eddigi hazai mérkőzéseink közül csupán kettőt veszítettünk el, s ezt a számot nem szeretnénk növelni.

A sérülteknél maradva, Dobos Sándor, az Andráshida szakvezetője is két alapemberét kénytelen nélkülözni. Török Tamás fejsérülése miatt hagyja ki a szezonzárót, Szíjártó Szabolcs pedig térsérülése miatt pihen.

- Rangadóra készülünk, mert zalai csapatok állnak majd egymással szemben, s ez mindig kiérdemli ezt a megnevezést - vélte Dobos Sándor. - A kanizsaiak, ha legjobb csapatukkal tudnak kiállni együttesük nem gyenge, de tény, hogy rövid a kispadjuk. Folytatni szeretnénk az őszi sorozatunkat, s ott akarunk lenni az első ötben a félidőben, amihez kellenek a pontok.

A harmadik zalai résztvevő, a Hévíz ezúttal Mosonmagyaróvárra látogat. A házigazdák a találkozó esélyesei, hiszen a harmadikok, de a zalaiaknak sem kell feladniuk semmit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!