Foci

2012.03.17. 09:10

Andráshida - Csesztreg csúcsderbivel kezdődik a 17. forduló

Aki teheti feltétlenül látogasson ki a megyei bajnokság két bajnokaspiránsának összecsapására, hiszen parázs meccsre van kilátás a hidai pályán. Persze a hét végi fordulóban lesz más finomság is, hiszen ma bemutatkozik például a télen megerősödött Szepetnek is, akik a remek erőkből álló Gellénházát fogadják. Esélylatolgatás meccsről meccsre.

zaol.hu

Aki a Tarr Sprint Andráshida - Femat Csesztreg SE mérkőzés végeredményét előre meg tudja jósolni, annak jövök egy korsó sörrel... Ami igaz, az igaz: mindkét gárda remekül kezdte a tavaszt, hiszen a hazaiak a nehéz pályának számító kiskanizsai zöld gyepet "vették be" parádés második félidei játékkal, míg a csesztregiek a bombaerős kerettel rendelkező Gellénháza-Farkas Pálinka ellen gurítottak egy laza ötöst. A mérkőzésen kulcskérdés lehet a vendégek támadójának, a góllövőlistát 16 találattal vezető Pethő Jánosnak a játéka, vezetésével akár meglepetést is szerezhet a Femat Csesztreg...

A másik szombati derbin az előző fordulóban pihenő Szepetnek SE a pocsékul rajtoló Gellénháza Farkas-Pálinka csapatát látja vendégül. A hazaiak jól erősítettek a télen, és mindenképpen szeretnék jól indítani a tavaszt. Ami Kovács Imre csapatát illeti - tőlük mindenki többet várt a nyitányon, amikor meglepetésre átlépett rajtuk a Csesztreg. Az öt kapott gól bizonyára benne van a játékosokban, akik nyilván bizonyítani szeretnének mindenkinek: korai még leírni őket. Jó kis meccs lesz, annyi szent.

Vasárnap érdekesnek ígérkezik a Zalaszentgróti VFC - Műszer Automatika FC Napred találkozó. Rózsa László keze alatt olyan csapat formálódott Szentgróton, amelyről bátran kijelenthető: a végső győzelemre is esélyes. A remekül felkészített gárda az előző fordulóban taktikus játékkal verte az őszi bajnok Zalalövőt idegenben három góllal. A Tótszentmárton is belekezdett, hiszen szomszédvári rangadón győztek ugyancsak három egységgel a Miklósfa ellen.

A Semjénháza SE - Lenti TE mérkőzésen is a küzdelem játszhatja a főszerepet. A télen megerősített hazaiak az első fordulóban magabiztosan győztek Egerváron, ami nyilván nagy energiákat szabadított fel Csóka Zsolt játékos-edző csapatában. A Lenti sem tétlenkedett a 16. fordulóban, hiszen meggyőző játékkal fektette két vállra a kissé meggyengült Teskándot.

Az előző fordulóban kikaptak, most egymás ellen javíthatnak a mérlegen, hiszen a Miklósfa SE az EVO Komplex- Egervári TE-t fogadja. Mindkét gárda szeretett volna jobban kezdeni, ezúttal azonban a papírforma hazai sikert ígér. Persze ehhez lehet egy-két keresetlen szava Bencze Péteréknek is, így hajtós meccsre van kilátás.

A Tóth-Hús Pókaszepetk - Szerszámsziget ZTK Legea mérkőzésen a vendég lövőiek az esélyesebbek. Az első fordulóban ugyan hazai pályán kikaptak a Szentgróttól, ám aki ott volt a meccsen, az láthatta: az első félidőben akár a maguk javára is eldönthették volna a találkozót. Igaz ez a Pókaszepetkre is, hiszen ők a tavaszi nyitányon úgy szenvedtek vereséget Egerszegen a Tungsramtól, hogy a derbi elején irányították a játékot, de kihagyták a helyzeteiket. Pókaszepetken nem könnyű nyerni, nem lesz tehát könnyű dolga az Ostrom-csapatnak.

A Let's do it Technoroll TE - Kiskanizsai Sáskák SE meccsen debütál a hazaiak kispadján Jandovics Jenő, aki ugyan már bemutatkozott Lentiben, de Teskándon először "vezeti harcba" fiait. Mindenképpen jó meccsre lehet számítani, hiszen a hazaiak bár meggyengültek a télen, de elszántsággal pótolhatják a hiányosságokat. A Sáskák a 16. fordulóban helyenként jól játszottak a címvédő ellen. Ha jobban koncentrálnak, megnehezíthetik a teskándiak dolgát.

A 17. fordulóban a Z. Becsali Tungsram LSE szabadnapos.

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!