Foci

2012.02.28. 19:33

Kölcseys diákok a Kubala László nevével fémjelzett vetélkedőn

A megyeszékhelyi Kölcsey-gimnázium diákjai is bejutottak azon húsz csapat közé, akik részt vehettek a Debrecenben rendezett Kubala „Laszi” Szellemi Tornán, s mi más, mint a labdarúgás jelentette a fő témát.

Kerkai Attila

Az előzményekről tudni kell, hogy az októberi és novemberi selejtezőkből, melyek a Kárpát-medence területén lévő országokban zajlottak, csak a legjobbak jutottak el Debrecenbe, közük a zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium egyik csapata. A háromfős legénységet a 10. K osztály tanulói, Kondor Bence, Mészáros Bálint, Nagy Péter alkották, akiket Simkó Balázs készített fel és kísért el a minapi döntőre.


Mint megtudtuk, a vetélkedőn leginkább a 2010-es világbajnokság történései kerültek fókuszba, de a magyar és az egyetemes labdarúgás története, illetve az azokhoz kapcsolódó témák is előtérbe kerültek. A Kölcsey csapata végül a 15. helyen végzett, azonban már ide eljutni is komoly teljesítmény volt a fiúk részéről.

Azonban az élmények azok, melyek még inkább emlékezetesek, hiszen – mint Simkó Balázs elmondta – a vetélkedősorozat döntőjén személyesen is megjelent Buzánszky Jenő, az Aranycsapat tagja, valamint a 2010-es vb egyik elődöntőjének dirigense és a legutóbbi Bajnokok Ligája döntő sípmestere, Kassai Viktor játékvezető. Nem beszélve a spanyol „jelenlétről” hiszen Kubala László a magyar, a csehszlovák és a spanyol válogatottban is pályára lépett. A Barcelona egykori ünnepelt sztárjának szobrát a Camp Nouban 2009-ben leplezték le. Az ibériai ország magyarországi nagykövetsége is segítette és támogatta a fiatalok vetélkedőjét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!