Foci

2012.02.06. 09:00

Gól nélkül Lendván

Szombaton a ZTE FC együttese Lendván játszott előkészületi mérkőzést. A megyeszékhelyi sportcsarnokban pedig a Szabó Rezső Emléktornát rendezték gyerekek és idősebbek számára.

Bóbics László

A szlovéniai edzőmérkőzésen rendkívül mostoha körülmények között játszottak a csapatok, hiszen a nagy hideg mellett erős szél és hóesés is zavarta a folyamatos játékot. A ZTE futballistái játszottak fölényben, számos gólhelyzetet alakítottak ki, de ezeket sorra elhibázták. A Lendva Nafta elleni mérkőzés 0-0-ás döntetlennel ért véget.

Az egerszegiek összeállítása: Vlaszák - Szalai T., Bogunovic Varga R., Hidvégi - Pál D., Szakály D., Hervas, Balázs Zs. - Turkovs, Kovács Gábor. Pályára lépett még: Vörös, Kocsárdi, Kovács Gergő, Máté, Kamber, Vittman.

A kék-fehérek háza tájáról érkező hírek szerint az Ajkáról visszatért Vittman mellett az eddig kölcsönben szerepelt Gaál is visszaköltözik Zalába. Lendváról pedig Polareczki és Kocsis kerül vissza a kék-fehérekhez.


A megyeszékhelyen a hajdani legendás csatárra és remek edzőre, Szabó Rezsőre emlékeztek. Két csoportban, az U13 és az öregfiúk is megmérkőztek.

A fiatalabbak párharcából a remekül futballozó Hévíz együttese került ki győztesen. Második a Haladás, harmadik a ZTE FC, negyedik pedig az Ajka gárdája lett.

Az öregfiúknál jóval nagyobb volt a küzdelem, a gólkülönbség döntött a Haladás gárdája javára. Második a Keszthely lett, harmadik pedig a ZTE FC.

A Haladás együttesében többek közt számos egykori egerszegi futballista is parkettre lépett. Topor, Varga Z. és Bonchis is tagja volt a győztes csapatnak. A keszthelyiek közül Galántai, Hajba és a napjainkban Hévízt erősítő Horváth Gyula is ott volt, Varsányi szintén tagja volt a keretnek. A ZTE gárdája meglehetősen foghíjas volt, Horváth A., Kovács L., Németh T., Balog Cs. mellett az egyik főszervező, Vincze Gábor is játszott. Ő így fogalmazott:
- Sajnos az utolsó pillanatban többen lemondták, így csak heten voltunk. Ez ebben a korban már nagy előny az ellenlábasoknak. Nem nyújtottunk rossz teljesítményt, de a Haladás valamivel több gólt rúgott, no meg a Keszthely is, így hiába volt keresztbeverés, harmadikak lettünk.


A negyedik csapat a Nagykanizsa lett volna, ők a havazásra való tekintettel lemondták a részvételt.

A győztes együttes játékosa, Liviu Bonchis ennyit mondott:
- Számomra Zalaegerszeg mindig kedves város marad, hiszen bajnok lettem a Zetével, igaz akkor nem ment olyan jól a játék, mint az azt megelőző években. Nem panaszkodom, mert a Honvéddal NB II-ben lettem bajnok és kupadöntőt is játszottam. Mindezt úgy, hogy Romániából szinte a libalegelőről érkeztem Budafokra, és Mihalecz István Szombathelyre csábított. A mesternek nagyon sokat köszönhetek emberileg és szakmailag is. Nélküle nem jutottam volna el az élvonalba. Jelenleg Ausztriában dolgozom, és a Lukácsháza megyei II. osztályban szereplő együttesében küzdünk társaimmal a bajnoki pontokért.


EGY LEGENDÁRA EMLÉKEZTEK
Szabó Rezső legenda a megye labdarúgásában. Rendkívül gólerős volt és technikailag is remekül képzett futballistaként ismerhettük meg. Később edzőként is nagyot alkotott. Stílusát sokan nem kedvelték, de napjainkban az azóta már az aktív futballból kiöregedett játékosok jelentős része őszintén bevallja, hogy nagyon kellett számukra Rezső bácsi keménysége, mert nélküle nem sokra vitték volna. Sokan szép emlékeket őriznek róla.



Futball

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!