Foci

2011.08.02. 06:29

Ideje lenne végre talpra állni...

Továbbra sem megy a ZTE FC labdarúgócsapatának, mely eddig mindhárom mérkőzését elveszítette a szezonban. S most már megoldást kellene találni a sikertelenségre.

Kerkai Attila

És itt álljunk meg, hogy visszatérjünk a szombati találkozóra. Amint  tudósításunkban is jeleztük, a vitatott tizenegyes kapcsán első ránézésre nekünk is túl szigorúnak tűnt az ítélet. De mégis - ahogy írtuk -: Kovács Gábor mintha valóban ellökte volna Scepanovic-ot. A televíziós felvételek ez utóbbi verziót erősítették meg. Egyébként a játék és a helyzetek alapján az újonc PMFC mindenképpen közelebb állt a sikerhez, s most felejtsük el, hogy éppen egy tizenegyesből esett a győztes találat.

Hiba is lenne külső körülményekre fogni a sikertelenséget, mert az a helyzet, hogy elsődlegesen belülről nem jött az a plusz, amely mondjuk éppen Pécsett lendíthetett volna a ZTE szekerén. Ezzel együtt Csank János érvelése is érthető, hiszen tény, hogy hétről hétre kiesik egy-egy újabb játékos a csapatból, s ezért sem állt még össze a játék. Az viszont nehezen érthető, hogy éppen azon játékosoktól nem jön a segítség, akik éppen a legrégebb óta tagjai a csapatnak. Balázs Zsolt és Horváth András például biztosan többet tud a mostaninál, de nem csak velük szemben kell megfogalmazni kritikát, mert például Turkovs sem villog. A középpályáról hiányzik egyfajta dinamika, ami pedig a nehéz időszakokban sokat jelenthetne. Az újonnan érkezettekről még nem lenne sportszerű sommás véleményt formálni, mert ehhez egyelőre kevés időt töltöttek el a ZTE együttesében. Az viszont látszik, hogy hiányzik például a távozott Miljatovic játéka, aki - bárhogy nézzük is -, négy szezont lehúzott a zalaiaknál, döntő részt megbízható teljesítménnyel. S nem is feltétlenül az ő személye a lényeges, ami igazán számít, az a stabilitás és az állandóság.

S ha már itt tartunk, azért a pozitívumokról se feledkezzünk el. Djordje Kamber például Pécsett is hozta magát, s ráadásul gólt is szerzett. A nagy munkabírású középpályásra nem lehet panasz, s - anélkül, hogy eminenst faragnánk belőle - mellé felzárkózhatnának mások is a csapatból.

Mert - ahogy Csank János is megjegyezte még Pécsett -: pénteken jön a Honvéd, aztán a Haladás vendége lesz a kék-fehér csapat. S ez nem lesz épp könnyű "menet"...

Mert - ahogy Csank János is megjegyezte még Pécsett -: pénteken jön a Honvéd, aztán a Haladás vendége lesz a kék-fehér csapat. S ez nem lesz épp könnyű "menet"...

MÉG MINDIG EGYEZTETNEK
Mint megírtuk, a ZTE FC vezetôi tárgyalnak Máté Péter esetleges visszatéréséről, de a zalaiaktól a télen – négy és fél év után – távozott középpályással még nem született megállapodás. A korábban a ZTE-ben látott Máté nagy hasznára lehetne az együttesnek. Prince Rajcomar kölcsönadása
a holland Maastrichtnak folyamatban (még nem írta alá a két klub a szerződést), Barna Zsolt pedig Szigetszentmiklósra kerülhet, szintén kölcsönbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!