Foci

2011.07.21. 05:40

3-2-re nyert, de kiesett a Videoton

A Videoton ugyan hazai pályán 3-2-re legyőzte a Sturm Graz csapatát a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójának szerdai visszavágóján, de 4-3-as összesítéssel kiesett a Szabics Imrét a szünetig soraiban tudó osztrák bajnokkal szemben.

MTI

Legutóbb 2008-ban nem nyert egyetlen párharcot sem a magyar bajnok, akkor az MTK kettős vereséggel, 7-0-ás összesítéssel maradt alul a török Fenerbahcéval szemben ugyancsak a BL-selejtező 2. fordulójában.
   
A Sturm a BL-selejtező harmadik körében a grúz Zestafoni együttesével találkozik.
    A találkozót a helyszínen tekintette meg Orbán Viktor miniszterelnök és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke.

    Bajnokok Ligája-selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Videoton FC-Sturm Graz 3-2 (3-2)

Székesfehérvár, 8400 néző, v.: Stavrev (macedón)
    gólszerzők: Elek (27.), Sándor Gy. (32.), Lipták (45+1.), illetve Hölzl (28.), Feldhofer (39.)
    sárga lap: Alves (30.), Lipták (57.), illetve Wolf (35.), Pürcher (45+1.), Gratzei (71.), Standfest (75.)

Videoton:
Tujvel - Brachi, Lipták, Horváth G., Hector - Gosztonyi (Walter, 79.), Mitrovic, Elek (Polonkai, 65.), Sándor Gy. (Nikolics, 75.), Nagy D. - Alves

Sturm Graz:
Gratzei - Standfest, Feldhofer, Burgstaller, Pürcher (Popkhadze, a szünetben) - Koch, Hölzl, Wolf (Ehrenreich, 83.), Weber - Muratovic, Szabics (Kienast, a szünetben)

   
A hazai szurkolókon semmi sem múlt a visszavágón, a találkozó előtt piros-kékbe öltözött az egész Sóstói Stadion és az ultrák egy félszektornyi Rákóczi-portréval utaltak a történelmi kuruc-labanc ellentétre. A fehérváriak támadó szellemben kezdtek, hiszen kétgólos hátrányt kellett ledolgozniuk és már az első tíz percben többször tesztelték Gratzei kapust. A 25. perctől felpörögtek az események az amúgy sem unalmas találkozón: előbb a macedón játékvezető nem vett észre egy 16-oson belüli osztrák kezezést, majd két perccel később Elek gólja "robbantotta fel" a stadiont. Egy perc elteltével azonban egyenlített a Sturm, mégpedig úgy, hogy az asszisztens - valójában téves - lesjelzésére leállt a Videoton teljes védelme. A sokk után gyorsan ébredt a hazai csapat, Sándor ismét előnyhöz juttatta övéit, de a félidő hajrájában ismét az osztrákok büntették a fehérvári védők és a kapus hatalmas hibáját. Ezzel még nem volt vége a játékrésznek, mert zárásként Lipták talált a Sturm kapujába reményt adva csapatának a folytatásra
   
Fordulás után még két gól hiányzott a magyar csapat üdvösségéhez, azonban a szünet és az egyre biztosabban futballozó vendégek megtörték a Videoton lendületét. A Graz őrizni tudta összesítésbeli előnyét, pedig a támadójátékot cserékkel erősítő piros-kékeknek volt lehetőségük a gólszerzésre. A helyzetek azonban kimaradtak és az elfáradó Sousa-csapat 3-2-es győzelemmel, de összesítésben mégis egygólos hátránnyal búcsúzott a nemzetközi porondtól. A kiesés ellenére a fehérvári közönség állva tapsolta a hazai játékosokat.

Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője:
 "Nem kell a kiesés okát magyarázni, mindenki láthatta, nem akarok erről beszélni. Bátran és győzelemre játszottunk, ez a legfontosabb. Minden egyes játékosommal elégedett vagyok, megérdemeltük a sikert. A futball ilyen, nem mindig a jobb csapat jut tovább".

Franco Foda, a Sturm Graz vezetőedzője:
"Ha egy csapat otthon 2-0-ra nyer és idegenben rúg két gólt, akkor egy edzőnek hátra kellene dőlnie, azonban ez most nem így volt. Az edzéseken begyakorolt védekező szituációkból semmit nem láttam vissza. Az első félidőben jobb volt a Videoton, de a második játékrészre elfáradt az ellenfél és stabilizáltuk a helyzetünket".

Szabics Imre, a Sturm Graz magyar válogatott csatára:
"Jól játszott a Videoton, a továbbjutás az első meccsen dőlt el. Csak az számít, hogy mi kerültünk a következő körbe, másnap már senkit nem fog érdekelni hogy játszottunk".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!