Foci

2011.05.23. 06:42

Negyedik lett a ZTE FC

A labdarúgó NB I 30., vagyis zárófordulójában a ZTE együttese tegnap este a Tisza-partján, Szolnokon vendégeskedett. A zalaiak magabiztos játékkal 3-1-re nyertek, de ez sem volt elég a bronzérem megszerzéséhez, így Csank János együttese a negyedik helyen végzett.

Bóbics László

A mérkőzés előtt Simon Antal, a hazaiak edzője, akit jól ismernek Egerszegen, hiszen a 2002-es bajnokcsapatnál Bozsik Péter másodedzője volt, majd a 2004-2005-ös szezonban az utolsó három találkozót leszámítva vezetőedzőként dirigálta a zalaiakat így vélekedett a találkozó előtt.

- Szépen szeretnénk búcsúzni a szezontól és a bajnokságtól is - kezdte Simi . - Sajnos már kiestünk, így nekünk a tisztességen kívül más tétje már nincs a találkozónak. Éppen ezért úgy döntöttem, hogy lehetőséget kapnak azok az idősebb szolnoki játékosok, akiknek már nem valószínű hogy lesz esélye az NB I-ben futballozni. Ezért játéklehetőséget kap a 41 esztendős Rézsó, a 36 éves Balogh, és a két szintén harminc feletti Antal valamint Szalai is. Tudom, hogy a Zetének még éles a meccs a bronzérem miatt, de azért jó lenne legalább pontot szereznünk.


Lendületesen kezdett a ZTE és szokatlanul sok veszélyes távoli lövéssel kísérletezett. Elsősorban Kamber dolgoztatta meg Rézsót, de a 12. percben Varga nagy lövése is munkát adott a hazai kapusnak, majd a balhátvéd ismétlése mellé ment. Nem sokkal később Ahmet Delic bombája lepattant a védőkről, Varga 12 méterről, éles szögből fölé durrantott. Aztán jött a 21. perc, amikor Turcsik ívelt át a jobb oldalról, a hosszú oldalon érkezett a nagy kedvvel játszó Kamber, s mintegy 8 méterről jobbal a jobb alsó sarokba lőtt, 0-1. A 30. percben ismét Turcsik adott be jobbról, a védők röviden szabadítottak fel, Balázs Zsolt pedig 16 méterről, ballal a jobb kapufa tövét találta el. Kezdett feljönni a Szolnok, mert Antal lőtt fölé, majd Milincsics nagy bombáját ütötte ki Vlaszák. Ezekben a percekben többet kezdeményeztek a Tisza-partiak, mégis a vendégek növelték előnyüket. A 41. percben egy gyors ellentámadás során Kamber jó labdát adott Balázs Zsoltnak, aki mintegy 8 méterről ballal a jobb alsó sarokba lőtt, 0-2. A játékrész első felében a ZTE, a másodikban a Szolnok játszott valamivel jobban, gólokat is viszont csak a zalaiak rúgtak, így megnyugtató előnnyel térhettek pihenőre.

A szünetben Csank mester cserélt, Kovács Gergő helyett Simonfalvi Gábor lépett pályára. Mindez a hadrendben annyi változást hozott, hogy Turcsik lett a jobbhátvéd, Simonfalvi pedig előtte játszott a középpályán. A hazaiak kezdtek egy kicsit bátrabban és az 53. percben szépítetttek. Zsolnai ügyes emelését Vlaszák még szögletre ütötte, majd a bal oldalról érkező Antal-ívelésnél a középső zalai védők elaludtak, Milincsics megelőzte őket, és a rövid saroknál négy méterről a jobb sarokba bólintott, 1-2. Nem sokáig örülhettek a vendéglátók, mert bár ezekben a percekben ők domináltak, de amikor a 60. percben Ahmet Delic balról élesen középre lőtte a labdát, Turkovs mellett Máté a rövid saroknál megpróbált felszabadítani, de a hazai védő melléről a kapu bal oldalába pattant a játékszer, öngól, 1-3. A hazaiak nem adták fel, Zsolnai kétszer is próbálkozott, de nem járt eredménnyel. A 86. percben Antal vezette fel a labdát, mintegy 20 méterről jobbal nagy erővel lőtt, de a bal kapufa tövét találta telibe. Mind a két együttes próbálkozott a hajrában újabb gólt szerezni, de csak lehetőségig jutottak, mert ekkor már pontatlanul céloztak. A ZTE győzelme a negyedik helyezéshez volt elég, mert a bronzcsatában a Fradi nyert, a Debrecen pedig hazai pályán kikapott.

Simon Antal: Gratulálok a ZTE-nek. Rúgtunk egy kapufát, szereztünk szerintem még egy szabályos gólt, ezt ugyan a játékvezető nem adta meg, a racionális ZTE megérdemelten győzött. Köszönettel tartozunk a vezetőknek, tavasszal szerintem jól teljesítettünk, de sajnos ez sem volt elég a bent maradáshoz.

Csank János: A sorsolásunk nem volt a legideálisabb az utolsó fordulóra, mert mindkét ellenlábasunk hazai környezetben lépett pályára, s ahogy várható volt, közülük az egyik csapat nyert. Az volt a célunk, hogy ezt a találkokozót mindenképpen megnyerjük. Sajnos nem játszottunk olyan jól, mint ahogy azt szerettem volna, de ennek ellenére begyűjtöttük a fontos három pontot. Február óta ez volt a 23. mérkőzésünk, ez látszott is a társaságon, mert sokan húzták, jegelték a lábukat, vagyis a szezon végére már sok gonddal küzdöttünk.

JEGYZŐKÖNYV
Szolnok-ZTE FC 1-3 (0-2)

Szolnok, 500 néző. Jv.: Radványi 8 (L.Tóth, Kulcsár).

Szolnok: Rézsó 6- Milincsics 6 , Máté 6, Balogh P. 6, Vukomanovic 5 - Szalai B. 6, Jokic 5 (Lengyel -, 85.) - Zsolnai 6 (Fitos -, 81.), Antal 6, Tchami 5 - Gosic 4 (Ngalle -, 62.). Vezetőezdő: Simon Antal.

ZTE FC: Vlaszák 6 - Kovács G. 5 (Simonfalvi 6, 46.), Miljatovic 6, Bogunovic 6, Varga R. 6 - Horváth A. 6, Kamber 7 - Turcsik 6, Balázs Zs. 6 (Simon A. -85.), A. Delic 6 (Panikvar -, 71.) - Turkovs 6. Vezetőedző: Csank János.

Gólszerzők: Milicsics az 53., illetve Kamber a 21., Balázs Zs. a 41., Máté (öngól) a 60. percben.

Sárga lap: Jokic a 28., Kamber a 38., Miljatovic a 40., Horváth A. a 73., Varga R. a 79. percben.


Olvasse el online közvetítésünket a mérkőzésről IDE KATTINTVA!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!