Foci

2011.05.10. 19:30

Megnyert mérkőzést hagyott elúszni a ZTE! (videóval!)

A ZTE FC az első játékrészben elsöprő lendülettel kezdett, és szebbnél szebb találatokkal 4-1-gyel vonulhatott pihenőre féildőben. Sajnos a II. félidőben némelyik játékos fejben bent maradt az öltözőben, így az FTC döntetlenre tudta hozni a már megnyertnek hitt meccset.

Urbanics Pál

FTC - ZTE FC 4-4 (1-4)

Budapest, Albert Flórián Stadion. Jv.: Kassai Viktor (Erős, Ring)

FTC: Haber - Balog Z., Tutoric, Csizmadia, Rodenbücher (Józsi, 28.) - Abdi (Heinz, 54.), Stanic (Dragóner, 84.), Morales, Junior - Schembri, Pölöskey. Vezetőedző: Prukner László.

ZTE: Vlaszák - Szalai (Kocsárdi, 63.), Miljatovic, Bogunovic, Panikvar - Simonfalvi (Rajcomar, 80.), Horváth A. (Delic, 57.), Kovács, Kamber, Balázs - Turkovs. Vezetőedző: Csank János.

Gólszerzők: Schembri (34., 83.), Pölöskey (56.), Heinz (74.), ill. Szalai (16.), Balázs (18.), Turkovs (27.), Kamber (38.)

Sárga lap: Abdi (25.), Morales (69.), Csizmadia (73.), Pölöskey (90.), ill. Kamber (42.), Szalai (60.)


A mérkőzés összefoglalója. Forrás: sport1,
www.zte.hu


Összegzés itt

Perceken belül megkezdődik a rangadó. Annyit már tudunk, hogy a Paks 3-1-re győzött Siófokon, a Debrecen pedig Szolnokon tudott 2-1-re győzni a közvetlen riválisok közül. Felsórakoztak a csapatok, a Himnusz után megkezdődhet a derbi!

I. félidő

1. perc: Megkezdődött a találkozó, a Fradi indította útjára a labdát.

2. perc: Turkovs csap le túlságosan erőszakosan egy labdára a  Fradi 16-osának előterében. Kassai figyelmezteti.

5. perc: Mindkét csapat nyílt sisakkal játszik, a ZTE-t nagyon feltüzelte Csank János, egészséges agresszivitás van a játékosokban.

8. perc: Morales ad egy csomagot Panikvarnak. A szlovén játékost ápolni kell.

11. perc: Kamber és Simonfalvi ugrott fel egy labdáért, előbbi járt rosszabbul, nagyon rosszul fogott talajt, de pár perc után visszatért a játékba.

14. perc: Kovács gurított haza Vlaszák felé, de nagyon röviden tette, így Pölöskey majdnem le tudott csapni a labdára, azonban Vlaszák résen volt.

16. perc: GÓL! Vezet a ZTE FC! Turkovs ment a bal oldalon, két hazai védő között hámozta át magát, majd a 16-oson belül álló Balázsnak passzolt, aki 15 méterről lőtt, de labdája Csizmadiára visszapattant. Az FTC pechjére pont a második hullámban érkező Szalai elé került a labda, aki teketóriázás nélkül, kapásból kilőtte a bal alsó sarkot. 0-1.

18. perc: GÓL! Már 0-2-re vezet a ZTE!  Egy előrevágott labdára Balázs lépett ki Csizmadia árnyékában, majd a kimozduló kapus fölött elegánsan átemelte a labdát, így két perc alatt kettőre növelte a ZTE előnyét. 0-2

21. perc: A Ferencváros játékosai láthatóan összezavarodtak a két gól után. A ZTE próbálja irányítani a játékot, egyelőre sikerrel.

25. perc: Ismét mélységből kapott  jó labdát Turkovs, akii Csizmadia szorításában próbált kapura törni, de sajnos nem találta meg a lábait a lett, így megbotlott a labdában és odalett az óriási lehetőség.

27. perc: GÓL! Már 3 a ZTE előnye! Balázs birkózta le a bal oldalon az enerváltan futballozó Csizmadiát, laposan középre gurított, az érkező Turkovs pedig a kaputól 2 méterre a léc alá bombázott. 0-3

28. perc: Rodenbücher helyére Józsi György állt a Fradiban, így egy korábbi ZTE-játékos is szerepet kap a pestieknél.

33. perc: Józsi emelte be a labdát a bal oldalról a kapu elé, Schembri nagyon jó ütemben ment fel, de nagy helyzetben a kapu fölé fejelt a máltai játékos.

34. perc: Óriási helyzetet hagyott ki a ZTE, Balázs emelte át a labdát a védők fölött, Kamber kissé kisodródva levette azt a 16-oson belül, de lövése már nem sikerült, a kapu mellett hagyta el a játékteret.

GÓL! Abdi futott be egy labdát a jobb oldalon, gyönyörűen adta középre, és az elalvó ZTE-védők közül Schembri a kapu közepébe fejelte a labdát: 1-3.

35. perc: Ezek most a Ferencváros percei, ismét nagyon jól jött be egy beívelés a bal oldalról, Pölöskey pedig 11 méterről felugorva a jobb kapufát találta telibe.

38. perc: GÓL! Újra 3 gól a ZTE előnye! Turkovs ismét nagyon jó ütemben csapott le egy előreívelésre, a 16-oshoz érve 2 védő szorításában tette vissza a labdát a második hullámban érkező Kambernek, aki kapásból óriási gólt ragasztott a bal sarokba: 1-4. 

42. perc: Kamber ságult be. Csúnyán felöklelte Moralest.

44. perc: Panikvar rántotta le a bal oldalon az alapvonalnál Schembrit, így veszélyes szögből járt szabadrúgás. A szabadrúgás után Pölöskey fejelt nagyon rosszul.

45+1. perc: Egy jobb oldali ferencvárosi szöglet után Vlaszák futott alá a labdának, Schembri pedig senkitől sem zavartatva az oldalhálóba fejelt. Vége az I. félidőnek.

II. félidő

46. perc: Megkezdődött a II. félidő.

48. perc: Egy lepattanó labdát első szándékból próbált kapura továbbítani fél fordulatból Pölöskey, azonban 17 méterről leadott lövését Vlaszák magabiztosan védte.

53. perc: Abdi szöktette a bal oldalon felfutó Juniort, a brazil játékos beadása azonban nagyon gyengérre sikeredett, Vlaszák megszerezte a labdát.

54. perc: Heinz érkezik Abdi helyére, csatárt hoz be Prukner László középpályás helyett. Azt hozzátennénk, hogy a Fradiban egyedül Abdi mozgott jól eddig, így füttyszó kísérte le a pályáról.

56. perc:  GÓL! Egy jobb oldali Fradi-szöglet után Pölöskey szépen csúsztatott a hosszú sarokba: 4-2.

58. perc: Cserél a ZTE, I. Delic érkezik Horváth András helyére.

59. perc: Az utóbbi percekben a Ferencváros átvette a játék irányítását, a ZTE-nek feltétlenül váltania kell, mert még meleg lehet a pite.

60. perc: Szalai sárgul be, nagyon csúnyán rúgta fel hátulról Juniort. Ez akár piros lap is lehetett volna...

61. perc: Visszatért a lelátóra a hangulat, a Ferencváros szurkolói űzik-hajtják kedvenceiket.

62. perc: Csizmadia és Haber kommunikációs hibája miatt kis híján gólt rúgott a ZTE, ugyanis egy könnyen megszerezhető labdára futott ki a Fradi máltai kapusa, azonban mielőtt megszerezte volna, Csizmadia kibikázta a stadionból a labdát...

63. perc: Kocsárdi válja Szalait a ZTE-nél.

65. perc: Szép akció futott a Fradi térfelén, Delic továbbítota a labdát nagyon jó ütemben a bal szélen, Balázs beadását a védők szögletre piszkálták.

66. perc: Az ellentámadásnál Heinz ment el a jobb szélen, 3 Fradi-játékos várta bent a labdát, azonban Kocsárdi közülük is menteni tudott.

68. perc: Egyre inkább elszabadulnak az indulatok a pályán, Simonfalvi és Morales kakaskodik, Kassai játékvezetőnek kell kibékíteni a feleket, teszi ezt úgy, hogy az argentin játékosnak sárga lapot is ad.

73. perc: Csizmadiának gurult el a gyógyszere, előbb óriásit rúgott Simonfalviba, de a labda a ZTE-nél maradt, így Kassai továbbot intett, azonban itt még nem volt vége a Fradi-védő akciójának, aki Panikvart is letarolta. Kassai sárga lapot adott a védőnek, igaz, ki kellett volna állítani.

74. perc: GÓL! Junior szerzett labdát Delictől, majd a 16-os előteréből a kapu elé ívelte a labdát, Heinz a ZTE elalvó védelme közül a kapuba továbbította 2 lépésről. 3-4.

76. perc: Kamber elképesztő helyzetet hagyott ki. Nagyon jó labdát kapott, a 16-oson belül elfektette Tutoricot, majd ajtó-ablak helyzetben a kapu fölé lőtt.

78. perc: Stanic szánta el magát lövésre 18 méterről balról, a középre tartó löketet Vlaszák kiökölzte.

79. perc: Stanic egy bal oldali szabadrúgást az alapvonalról ívelt a kapu elé, Vlaszák szemmel követte, ahogy a lefelé csapódó labda majdnem a kapujának bal felső sarkában köt ki.

80. perc: Simonfalvit Rajcomar váltja.

82. perc: GÓL! Egyenlít a Ferencváros! Egy újabb előreívelt labdának Kovács fut alá, ami egyszerűen jut Schembri elé, aki jobbról közelről Vlaszák mellett a kapuba lő: 4-4. A ZTE védelme teljesen összeesett az utóbbi percekben.

84. perc: Stanic-Dargóner csere az FTC-nél.

85. perc: Turkovs ment el a szélen bal oldalon, azonban lövés helyett belebonyolódott a cselbe, így Balog menteni tudott.

89. perc: Pölöskey csúszott rá Kamberre hátulról. Sárga lap, bár itt is pirosnak kellett volna villannia. Kambernek nagyon komoly fájdalmai vannak, ápolni kell.

90+3. perc: Vége a mérkőzésnek.

OLDALTÖRÉS: A mérkőzés előzményei

A hazaiak 45 ponttal a 3. helyen állnak jelen pillanatban, az előző fordulóban a sereghajtó Szolnokot verték idegenben 3-2-re. Ennek ellenére elmondható, hogy a Ferencváros idén nagyon rapszodikusan szerepel a bajnokságban, hiszen egy-egy bravúr pontszerzést követően nemegyszer váratlan vereségekbe szaladtak bele a zöld-fehérek. Ebben kísértetiesen hasonlítanak a zalaiakra, mivel a ZTE-re sem jellemző tavasszal a kiegyensúlyozottság, igaz, az előző fordulóban végre győzelemmel örvendeztették meg szurkolóikat. Nem sok minden szól ma este a vendégek mellett, hiszen azon túl, hogy a statisztika alapján a Fradi otthon hagyományosan legyőzi a ZTE-t, a kék-fehérek utoljára több mint fél éve nyertek idegenben mérkőzést. Remélhetőleg Csank János gárdája rácáfol a statisztikákra, és "pontosan" tér haza.

A hazaiak 45 ponttal a 3. helyen állnak jelen pillanatban, az előző fordulóban a sereghajtó Szolnokot verték idegenben 3-2-re. Ennek ellenére elmondható, hogy a Ferencváros idén nagyon rapszodikusan szerepel a bajnokságban, hiszen egy-egy bravúr pontszerzést követően nemegyszer váratlan vereségekbe szaladtak bele a zöld-fehérek. Ebben kísértetiesen hasonlítanak a zalaiakra, mivel a ZTE-re sem jellemző tavasszal a kiegyensúlyozottság, igaz, az előző fordulóban végre győzelemmel örvendeztették meg szurkolóikat. Nem sok minden szól ma este a vendégek mellett, hiszen azon túl, hogy a statisztika alapján a Fradi otthon hagyományosan legyőzi a ZTE-t, a kék-fehérek utoljára több mint fél éve nyertek idegenben mérkőzést. Remélhetőleg Csank János gárdája rácáfol a statisztikákra, és "pontosan" tér haza.

A hazaiak 45 ponttal a 3. helyen állnak jelen pillanatban, az előző fordulóban a sereghajtó Szolnokot verték idegenben 3-2-re. Ennek ellenére elmondható, hogy a Ferencváros idén nagyon rapszodikusan szerepel a bajnokságban, hiszen egy-egy bravúr pontszerzést követően nemegyszer váratlan vereségekbe szaladtak bele a zöld-fehérek. Ebben kísértetiesen hasonlítanak a zalaiakra, mivel a ZTE-re sem jellemző tavasszal a kiegyensúlyozottság, igaz, az előző fordulóban végre győzelemmel örvendeztették meg szurkolóikat. Nem sok minden szól ma este a vendégek mellett, hiszen azon túl, hogy a statisztika alapján a Fradi otthon hagyományosan legyőzi a ZTE-t, a kék-fehérek utoljára több mint fél éve nyertek idegenben mérkőzést. Remélhetőleg Csank János gárdája rácáfol a statisztikákra, és "pontosan" tér haza.

Az őszi szezonban 2011 november án a ZTE Egreszegen 2-1-re legyőzte a Fradit. Akkor Balázs, A. Delic illetve Rósa Dénes volt eredményes. Forrás: www.zte.hu

OLDALTÖRÉS: Eredmények és tabella

 

 

 

Eredmények és tabella

    
Szolnoki MÁV FC - DVSC-TEVA 1-2
BFC Siófok-Paksi FC 1-3
Vasas-Híd - Lombard Pápa 1-1
Ferencváros-ZTE FC 4-4
    A forduló további programja, szerda:
Újpest FC - Kecskeméti TE-ERECO 17:30 ó
Videoton FC-Kaposvári Rákóczi 19 ó
MTK Budapest-Szombathelyi Haladás 20 ó
Győri ETO FC-Budapest Honvéd 20 ó 

    Az állás:
 1. Videoton FC              27 16  7  4  54-26   55 pont
 2. Paksi FC                 28 15  5  8  47-35   50
 3. Ferencváros              28 14  4 10  46-42   46
 4. DVSC-TEVA                28 12  9  7  51-40   45
 5. ZTE FC                   28 13  5 10  47-45   44
 6. Kaposvári Rákóczi        27 13  4 10  40-36   43
 7. Vasas-Híd                28 11  6 11  33-42   39
 8. Budapest Honvéd          27 10  7 10  32-31   37
 9. Újpest FC                27 10  6 11  43-36   36
10. Kecskeméti TE-ERECO      27 11  2 14  47-50   35
11. Lombard FC Pápa          28 10  5 13  39-47   35
12. Győri ETO                27  8 11  8  34-33   35
13. Szombathelyi Haladás     27  9  7 11  36-34   34
14. BFC Siófok               28  7 10 11  25-36   31
15. MTK Budapest             27  7  6 14  30-42   27
16. Szolnoki MÁV             28  4  6 18  24-53   18 - már kiesett
 
    Korábbi eredmények:
    1. forduló (július 31-augusztus 1.): BFC Siófok-Videoton FC 1-1, Újpest FC-Győri ETO FC 0-0, Debreceni VSC-TEVA - Lombard Pápa 2-0, MTK Budapest - Kecskeméti TE-ERECO 4-2, ZTE FC-Kaposvári Rákóczi FC 3-5, Vasas-Budapest Honvéd 3-2, Ferencváros-Paksi FC 2-1, Szolnoki MÁV FC-Szombathelyi Haladás 0-0
    2. forduló (augusztus 6-8.): Paksi FC - DVSC-TEVA 2-2, Győri ETO FC-BFC Siófok 1-0, Videoton FC-Vasas 3-0, Kaposvári Rákóczi-Újpest FC 0-1, Budapest Honvéd-MTK Budapest 1-2, Lombard Pápa-Szolnoki MÁV FC 0-0, Szombathelyi Haladás-ZTE FC 0-0, Kecskeméti TE-ERECO - Ferencváros 1-2
    3. forduló (augusztus 13-15.): Vasas-Győri ETO FC 2-1, ZTE FC-Lombard FC Pápa 3-1, Szolnoki MÁV FC-Paksi FC 3-1, MTK Budapest-Videoton FC 0-3, DVSC-TEVA - Kecskeméti TE-Ereco 6-2, Kaposvári Rákóczi-Szombathelyi Haladás 1-0, BFC Siófok-Újpest FC 1-1, Ferencváros-Budapest Honvéd 1-3
    4. forduló (augusztus 20-22.): Budapest Honvéd - DVSC-TEVA 1-0, Győri ETO FC-MTK Budapest 1-1, Videoton FC-Ferencváros 1-1, Siófok-Kaposvári Rákóczi 0-0, Paksi FC-ZTE 2-2, Újpest FC-Vasas 2-2, Kecskeméti TE-ERECO - Szolnoki MÁV 4-2, Lombard Pápa-Szombathelyi Haladás 5-1   
    5. forduló (augusztus 27-szeptember 1.): Szolnoki MÁV FC-Budapest Honvéd 0-2, ZTE FC - Kecskeméti TE-ERECO 2-1, Szombathelyi Haladás-Paksi FC 1-2, Kaposvári Rákóczi-Lombard Pápa 3-2, Vasas-BFC Siófok 3-0, MTK Budapest-Újpest FC 1-0, DVSC-TEVA - Videoton FC 3-1, Ferencváros-Győri ETO FC 3-0
    6. forduló (szeptember 10-12.): Videoton FC-Szolnoki MÁV FC 3-1, Budapest Honvéd-ZTE FC 1-0, Újpest FC-Ferencváros 6-0, BFC Siófok-MTK Budapest 0-0, Vasas-Kaposvári Rákóczi 1-3, Győri ETO FC - DVSC-TEVA 3-0, Paksi FC-Lombard Pápa 4-0, Kecskeméti TE-ERECO - Szombathelyi Haladás 1-0
    7. forduló (szeptember 16-19.): DVSC-TEVA - Újpest FC 1-1, Szolnoki MÁV FC-Győri ETO FC 0-3, Ferencváros-BFC Siófok 1-2, Szombathelyi Haladás-Budapest Honvéd 1-1, Lombard Pápa - Kecskeméti TE-ERECO 4-1, Kaposvári Rákóczi-Paksi FC 1-2, MTK Budapest-Vasas 4-0, ZTE FC-Videoton FC 1-2
    8. forduló (szeptember 24-26.): BFC Siófok - DVSC-TEVA 4-1, Győri ETO FC-ZTE FC 0-1, Budapest Honvéd-Lombard Pápa 2-4, Kecskeméti TE-ERECO - Paksi FC 0-1, Videoton FC-Szombathelyi Haladás 3-1, Újpest FC-Szolnoki MÁV FC 1-0, Vasas-Ferencváros 1-3, MTK Budapest-Kaposvári Rákóczi 0-2
    9. forduló (október 1-3.): DVSC-TEVA - Vasas 3-1, Szolnoki MÁV FC-BFC Siófok 0-4, ZTE FC-Újpest FC 2-1, Szombathelyi Haladás-Győri ETO FC 3-3, Paksi FC-Budapest Honvéd 0-1, Kaposvári Rákóczi - Kecskeméti TE-ERECO 2-1, Lombard Pápa-Videoton FC 1-2, Ferencváros-MTK Budapest 3-0
    10. forduló (október 15-17.): Videoton FC-Paksi FC 2-1, MTK Budapest - DVSC-TEVA 0-0, Vasas-Szolnoki MÁV FC 3-0, BFC Siófok-ZTE FC 0-4, Budapest Honvéd - Kecskeméti TE-ERECO 1-2, Ferencváros-Kaposvári Rákóczi 1-0, Győri ETO FC-Lombard Pápa 0-1, Újpest FC-Szombathelyi Haladás 3-1
    11. forduló (október 22-24.): DVSC-TEVA - Ferencváros 2-1, Szolnoki MÁV FC-MTK Budapest 2-1, Kecskeméti TE-ERECO- Videoton FC 2-4, Szombathelyi Haladás-BFC Siófok 4-0, Kaposvári Rákóczi-Budapest Honvéd 0-0, Lombard Pápa-Újpest FC 3-1, Paksi FC-Győri ETO FC 2-1, ZTE FC-Vasas 2-1
    12. forduló (október 29-31.): Újpest FC-Paksi FC 2-3, Ferencváros-Szolnoki MÁV FC 1-0, MTK Budapest-ZTE FC 3-4, Vasas-Szombathelyi Haladás 2-1, BFC Siófok-Lombard Pápa 0-1, Győri ETO FC - Kecskeméti TE-ERECO 2-1, DVSC-TEVA - Kaposvári Rákóczi 3-1, Videoton FC-Budapest Honvéd 0-2

 

 

OLDALTÖRÉS: Góllövőlista


A labdarúgó NB I góllövőlistája:


A labdarúgó NB I góllövőlistája:


A labdarúgó NB I góllövőlistája:

 

    24 gólos:
Alves (Videoton)

    14 gólos:
Schembri (Ferencváros)

    13 gólos:
Oláh (Kaposvár)

    12 gólos:
 Coulibaly (DVSC), Maric (Pápa), Tököli (Kecskemét)

    11 gólos:
Ferenczi (Vasas)
   
    10 gólos:
Böde (Paks), Czvitkovics (DVSC)

    9 gólos:
Kenesei (Haladás), Rajcomar (ZTE)

    8 gólos:
Bartha (Paks), Montvai (Paks), Némedi (Szolnok), Peric (Kaposvár), Tischler (MTK)

    7 gólos:
Aleksidze (Győr), Balázs Zs. (ZTE), Heinz (Ferencváros), Lázár (Újpest), Rajczi (Újpest), Remili (Szolnok)

    6 gólos:
Ahjupera (Újpest), Bárányos (Pápa), Délczeg (Siófok), Foxi (Kecskemét), Kamber (ZTE), Litsingi (Kecskemét), Nikolic (Videoton), Oross (Haladás), Simon A. (Kecskemét, ZTE), Tisza (Újpest), Tóth P. (Haladás), Vayer (Paks)
   
    5 gólos:
Heffler (Pápa), Kabát (DVSC), Könyves (MTK), Rósa (Ferencváros)

     4 gólos:
Abass (Honvéd), Abwo (Pápa), Bódi (DVSC), Böőr (Újpest), Elek (Videoton), Éger (Paks), Homma (Siófok), Kanta (MTK), Lovric (Honvéd), Németh N. (Vasas), Sowunmi (Siófok), Szakály P. (DVSC), Takács P. (Pápa), Turkovs (ZTE), Vasiljevic (Videoton), Vujovic (Videoton, Kecskemét)

    3 gólos:
Alempijevic (Kecskemét), Alex (Szolnok), Bouguerra (Győr), Ceolin (Győr), Danilo (Honvéd), Dinjar (Győr), Eppel (MTK), Gáspár (Vasas), Gosztonyi (Videoton), Gyagya (Kecskemét), Hajdú (Honvéd), Halmosi (Haladás), Jawad (Kaposvár), Kiss T. (Paks), Koltai (Győr), Lázok (Vasas), Lencse (Videoton), Magasföldi (Paks), Maróti (Ferencváros), Nagy G. (Haladás), Pavicevic (ZTE), Pavlovic (Kaposvár), Pilibaitis (Győr), Polonkai (Videoton), Sándor (Videoton), Simac (DVSC), Trajkovic (Győr), Tusori (Siófok), Zsolnai (Szolnok)

    2 gólos:
Arnaut (Vasas), Balajti (Újpest), Balogh (Kecskemét), Balogh B. (Újpest), Barczi (Újpest), Bogunovic (ZTE), Coira (Honvéd), Cukic (Kecskemét), Csizmadia (Ferencváros), Csordás (Kecskemét, Siófok), Delic (ZTE), Dudás (Győr), Ebala (Kecskemét), Fodrek (Haladás), Graszl (Siófok), Grúz (Kaposvár), Gyömbér (Pápa), Hegedűs (Kaposvár), Ivancsics (Honvéd), Miljatovic (ZTE), Novák (Siófok), Pál (MTK), Pölöskey (Ferencváros), Rebryk (Pápa), Rodenbücher (Ferencváros), Rouani (Honvéd), Rudnevs (ZTE), Rufino (Honvéd), Sifter (Paks), Simon K. (Újpest), Sipos N. (Haladás), Sütő (MTK), Völgyi (Győr), Zelenka (Honvéd), Zsók (Kaposvár)

    1 gólos:
Abdi (Ferencváros), Andic (Videoton), Andrezinho (Ferencváros), Akassou (Honvéd), Bajner (Honvéd), Balázs B. (Kaposvár), Bali (Pápa), Beliczky (Vasas), Benounes (Vasas), Bojtor (Honvéd), Bori (Kecskemét), Botis (Honvéd), Bright (Honvéd), Csermelyi (Siófok), Debreceni (Honvéd), Djordjevic, Djurovic (Szolnok), Dombi (DVSC),  Fitos (Szolnok), Frank (MTK), Ganugrava (Győr), Gál (MTK), Germán (Pápa), Gujic (Kaposvár), Heffler (Paks), Horváth A. (ZTE), Irhás (Haladás), Ji-Paraná (Győr), Katona (Vasas), Kiss Z. (DVSC), Kulcsár T. (DVSC), Kulcsár K. (Kaposvár), Kulcsár D. (FTC), Laczkó (DVSC), Ladányi (MTK), Lattenstein (Haladás), Lengyel (Haladás), Lengyel B. (Szolnok), Lipták (Videoton), Lisztes (Vasas), Lukács K. (Siófok), Máté P. (Kaposvár), Mijadinoski (Debrecen), Mileusnic (Vasas), Milicic (Szolnok), Miljkovic (Ferencváros), Mitrovic (Újpest), Mohl (Kecskemét), Morales (Ferencváros), Ngalle (Szolnok), Pancsava (Vasas), Panikvar (ZTE), Pátkai (MTK), Pedro (Kaposvár), Pintér Á. (MTK), Ponczók (Vasas), Quintero (Pápa), Rajnay (Pápa), Ramos (DVSC), Rezes (Vasas), Sadjo (Honvéd), Salami (DVSC), Savic (Kecskemét), Schimmer (Haladás), Simek (Újpest), Simon Á. (Haladás), Sipeki (Paks), Stanic (DVSC), S. Stanic (FTC), Stanisic (Szolnok), Szalai (ZTE), Szepessy (Kaposvár), Szilágyi (DVSC), Tajthy (Újpest), Tchami (Szolnok), Takács Á. (Honvéd), Tokody (Győr), Totadze (Győr), Urbán (MTK), Varga R. (ZTE), Yannick (DVSC)

    öngól:
Grúz (Kaposvár, az Újpest ellen), Horváth G. (Videoton, a DVSC ellen), Hajdú (Honvéd, az Újpest ellen) Kovács G. (ZTE, a Kaposvár ellen), Lázok (Vasas, a Pápa ellen), Mohl (Kecskemét, a Siófok ellen), Pető (Szolnok, a Vasas ellen), Sütő (MTK, a Ferencváros ellen kétszer), Szabó (Paks, a Ferencváros ellen), Varga R. (ZTE, a DVSC ellen), Preklet (Kecskemét, a Ferencváros ellen), Peric (Kaposvár, az Újpest ellen), Salami (DVSC, a Kecskemét ellen), Éger (Paks, a Debrecen ellen), Maróti (Ferencváros, a Vasas ellen), Ganugrava (ZTE, a Győr ellen), Sadjo (Honvéd, a Kecskemét ellen), Mijadinoski (Debrecen, a Ferencváros ellen)

 


OLDALTÖRÉS: A Pápa hét éve veretlen a Vasas ellen

OLDALTÖRÉS: A Pápa hét éve veretlen a Vasas ellen




 A Pápa hét éve veretlen a Vasas ellen


A Pápa a hajrában egyenlítve 1-1-es döntetlent ért el a Vasas otthonában a labdarúgó Monicomp Liga 28. fordulójának keddi játéknapján.
Az angyalföldiek hét éve nyeretlenek bajnoki mérkőzésen a Pápa ellen.

Monicomp Liga, 28. forduló:
Vasas-Híd - Lombard FC Pápa 1-1 (0-0)

Illovszky Stadion, 1000 méző, v.: Böcskei
gólszerző: Beliczky (67.), illetve Bali (86.)
 sárga lap: Rezes (80.), Lisztes (83.), illetve Nagy S. (31.)

Vasas-Híd:
Németh G. - Kulcsár D., Mileusnic, Gáspár, Katona M. - Lázok (Arsic, 74.), Kovács G., Lisztes, Rezes - Ferenczi, Szilágyi P. (Beliczky, a szünetben)

Lombard FC Pápa:
Szűcs L. - Nagy S. (Takács P., a szünetben), Tóth G., Supic, Németh M. - Rebrik, Gyömbér, Bárányos - Quintero (Szabó Zs., a szünetben), Maric, Palkó (Bali, 71.)

Bár pápai lehetőséggel indult a mérkőzés, az első félidőben inkább a Vasas akarata érvényesült, a hazaiak azonban csak egy lesállásból született gólt szereztek, így döntetlennel vonultak a csapatok az öltözőbe.
   
A szünetben mindkét edző cserékkel próbált frissíteni együttesén, de a játék színvonala ettől nem emelkedett. A Vasas fölénye a félidő derekán góllá érett. A Pápa - kissé váratlanul - a hajrában egyenlíteni tudott, így megőrizte hét éve tartó veretlenségét a fővárosi gárda ellen.

OLDALTÖRÉS: A Debrecen életben tartotta dobogós reményeit


A Debrecen életben tartotta dobogós reményeit


A Debrecen életben tartotta dobogós reményeit


A Debrecen életben tartotta dobogós reményeit


A tavaly győztes Debrecen első félidei jó játékának köszönhetően megszerezte a három bajnoki pontot a sereghajtó és már kiesett Szolnok otthonában a labdarúgó Monicomp Liga 28. fordulójának keddi játéknapján.

 Kondás Elemér április 20-i kinevezése, azaz öt bajnoki mérkőzés óta veretlen hajdúságiak sikerükkel versenyben maradtak a dobogós helyekért, amelyek Európa Liga-selejtezőben való indulást érnek.

Monicomp Liga, 28. forduló:
Szolnoki MÁV FC–DVSC-TEVA 1-2 (0-2)
Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 500 néző, vezette: Farkas
   
gólszerzők: Tchami (49.), illetve Szakály (9.), Coulibaly (19.)
   
sárga lap: Djurovic (43.), Szalai B. (63.), Némedi (91.), illetve Ramos (64.)

Szolnok:
Melnicenko – Milicic, Némedi, Djurovic, Vukomanovic – Búrány, Szalai B. (Ngalle, 70.) – Fitos (Tchami, a szünetben), Jokic (Gosic, 77.), Lengyel B. – Zsolnai

Debrecen:
Novakovic (Verpecz, 61.) – Nikolov, Simac, Szűcs I. (Mijadinoski, 4.), Fodor M. – Ramos – Bódi (Nagy Z., 83.), Szakály P., Illés Gy., Farkas II. B. – Coulibaly

 Ahogy szombaton a Ferencváros ellen, úgy ezúttal a Debrecennel szemben is rosszul kezdett a szolnoki csapat: a vendégek két jobb oldali támadást követően tíz perc alatt kétgólos előnyt szereztek. A félidő további részében a hajdúságiak jól tartották a labdát, míg a hazaiak szórványos támadásai kevés veszélyt jelentettek Novakovic kapujára.
  
 A fordulást követően Jokic vezérletével felpörgette a játékot a szolnoki csapat és a lesipuskás Tchami révén szépíteni tudott. A folytatásban is a hazaiak maradtak támadásban, de az ívelgetéseket a Loki belső védői könnyedén hárították. A hajrában Szakály Péter tovább növelhette volna az előnyét, de közeli lövését Melnicenko bravúrral hárította. Az utolsó percekben a Debrecen már csak az eredmény tartására törekedett, a szolnoki kísérleteket pedig nem kísérte szerencse.

OLDALTÖRÉS: A Paks sikerével még nem dőlt el a bajnokság


A Paks sikerével még nem dőlt el a bajnokság


A Paks sikerével még nem dőlt el a bajnokság


A Paks sikerével még nem dőlt el a bajnokság

A második helyen álló Paks 3-1-re győzött a bennmaradásért küzdő Siófok vendégeként a labdarúgó Monicomp Liga 28. fordulójának keddi játéknapján, így még mindig nem dőlt el a bajnoki cím sorsa.
   
Amennyiben a listavezető Videoton szerdán legyőzi a Kaposvárt, akkor megszerzi története első bajnoki címét.

A Siófok veresége egyúttal azt jelenti, hogy ebben a körben még biztosan nem eshet ki az utolsó előtti MTK Budapest.

Monicomp Liga, 28. forduló:
BFC Siófok-Paksi FC 1-3 (1-2)

Siófok, 700 néző, v.: Garcia
gólszerzők: Homma (14.), illetve Sifter (20.), Böde (31.), Éger (86., 11-esből)
sárga lap: Tusori (37.), Katona (64.), Fehér (75.), Mogyorósi (86.)

Siófok:

Molnár P. - Mogyorósi, Katona, Fehér, Novák - Csordás, Tusori (Ludánszki, 86.), Lukács, Melczer - Homma - Csermelyi (Henry, a szünetben)

Paks:
Csernyánszki - Heffler T., Éger, Fiola, Báló - Sifter (Mészáros I., 60.), Sipeki - Kiss T., Böde, Magasföldi - Montvai (Haraszti, 69.)

   
A hazai pályán leggyengébb mutatóval rendelkező siófokiak kezdtek jobban a bajnoki második Paks ellen, így megérdemelten jutottak előnyhöz, ám egy szabadrúgásból született góllal egyenlítettek a vendégek, akik Böde szépségdíjas találatával meg is fordították a találkozót a szünetre.
   
A folytatásban Csordás hagyta ki a meccs helyzetét, míg a másik oldalon Éger egy vitatható büntetővel eldöntötte a mérkőzést, igaz, az utolsó pillanatokban még Csernyánszki bemutatott egy bravúrt Henry helyzeténél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!