Foci

2011.04.11. 14:30

Megye II.: Északon ellépett a Vonyarcvashegy, Délen botlott a Rédics

Északon bravúros sikert ért el a sereghajtó Türje a második Zalaszentmihály ellen, ezzel vonyarcvashegyiek kerültek lépéselőnybe, akik Gellénházán nyertek rangadót. A Balaton-partiak már öt pont előnnyel vezetnek. Délen meglepetésre döntetlent játszott a Rédics a sereghajtó Hahóttal, ezzel újra betömörült az élboly. Továbbra is várjuk olvasóink képeit, videóit, tudósításait!

Urbanics Pál

Police-Ola LSK - Vasboldogasszony LSC 3-0 (0-0)

Zalaegerszeg, 90 néző. Jv.: Vörös László (Szente Róbert, Pörzse Lajos)

Police-Ola: Kovács Ákos - Hedli István (Domján Gábor), Némethi József, Terbe Krisztián, Kovács Benjamin, Takács András (Cserép Dániel), Somogyi Lajos (Sámson Balázs), Toplak Balázs, Rétyi László, Gángó András (Kovács Balázs), Csiszár Zsolt. Edző: Keskeny László.

Vasboldogasszony: Gál János - Nádasi Péter, Gerencsér József (Karcsics Ádám), Zámbó Péter, Molnár Norbert (Vincze Viktor), Horváth Zoltán (Jordán Kornél), Rédei Róbert (Nagy Miklós), Farkas Gergő (Farkas Béla), Dalla József, Bertók József, Tarsoly Péter (Rédei István). Edző: Konrád Péter.

Kellemes idő, kiváló minőségű pálya, szépszámú nézősereg, tehát minden adott volt egy jó megyei II. osztályú derbire, ahol két alsóházi csapat találkozott. Mindkét félnek égető szüksége lett volna a bajnoki pontokra, hiszen a mérkőzést megelőzően a hazaiak a 14., a vendégek a 13. helyet foglalták el a tabellán, így mindkét csapat a kieső zóna közvetlen közelében vágott neki a mérkőzésnek. Az első játékrészben igen óvatosan futballozott mindkét csapat, többnyire mezőnyben folyt a játék, helyzetek elvétve akadtak, azonban ezekből gól nem született, így eldöntetlen mérkőzésállással vonultak pihenőre a csapatok. A második félidő elején felgyorsultak az események, a vendégek az 52. és az 58. percben is megszerezhették volna a vezetést, de a döntő pillanatban megremegtek a lábak.

A 60. perctől a hazaiak folyamatosan átvették a játék irányítását, a vendégek - mint már ebben a bajnoki évadban oly sokszor - nem voltak képesek megújulni és felvenni mentálisan a csatát ellenfelükkel. A 68. percben az egész mérkőzésen kiváló teljesítményt nyújtó Rétyi László 22 méterről elvégzett pazar szabadrúgása majdnem „kettészakította” a keresztlécet és ugyan itt még a szerencse kegyeibe fogadta a vendégeket, de a 70. percben Csiszár Zsolt megmutatta, hogy a futball nem szerencsejáték (1-0). A bekapott gól után a vendégek a kevés hitüket is elveszítették, így 20 perces Police-Ola örömfoci kezdődött, ahol a 79. percben Kovács Benjamin (2-0), a 82. percben Rétyi László (3-0) mattolta a vendég védelmet és szerzett szép találatot.

 A hazai csapat ezen a vasárnap délután egy jó iramú mérkőzésen bemutatót tartott határozott, taktikus, fegyelmezett, támadó felfogású futballból, mindezt megfűszerezve rendkívüli akarattal, alázattal és sportszerűséggel. A Bertók Józsefen és Dalla Józsefen kívül megmagyarázhatatlanul gyenge teljesítményt nyújtó vendégcsapatnak a hozzáállása, fegyelmezetlensége miatt esélye sem volt akár a pontszerzésre, így - kiváló játékvezetés mellett - a hazaiak győzelme teljesen megérdemelt.

Ifjúsági mérkőzés: Police-Ola – Vasboldogasszony 3:1

Tudósított: Konrád Péter

Csács-Nemesapáti SE - Kertvárosi LSC-Ságod 1-1 (0-1)

Nemesapáti, 70 néző. Jv.: Rákos Z. (Kubicsek M., Máté Á.)

Csács-Nemesapáti SE: dr. Sinkó - Fajt, Káli, Kovács, Nemes M., Bálint, Balázsi, Schroll D., Csiszár Á., Tóth K.R., Soós K. (Ocskó). Edző: Schroll Jenő.

Kertvárosi LSC-Ságod: Lahocsinszky - Kádár, Novák, Agg P., Seres, Düh O., Agg Z. (Táncos), Kovács, Molnár, Boda, Badics. Edző: Faller István.

Kellemes idő. Családias hangulat. A meccsre kijött Levi és Kicsi Ricsi is. Az utóbbi pedálos motorral. Néha belefújt a játékvezető. A sípjába. Folydogál a labda. Szünet. Irány a búfelejtő műintézet. Aki számít, itt van. Eltelik negyedóra. Újra a pálya szélén. Felvetődik. A kérdés. ’mérnem krumpit ütecc?’. Hát jahm. Az egyik játékos úgy 4-5 méterrel lóg. Beljebb. ’hát lesen vagyó!’; ’osztán mi van, nem erre gyűn a golyó!’. Pont. És más említésre méltó esemény nem történt. Pedig, igen. Találtak kettő gólt. A játékosok. Ennyi!

Ha a labdarúgást pontozással döntenék el, akkor a két csapat összteljesítménye nem érné el a tízes skálán a hét pontot és marad a döntetlen.

Gólszerzők: Balázsi, illetve Badics

Jók: senki, illetve Agg P., Seres

Ifi: Csács-Nemesapáti SE – Kertvárosi LSC-Ságod 0-4

A mérkőzés sajátos, ironikus hangulatjelentése Horváth László barátunk fejéből "pattant ki"  :-) - a szerk.

Zalaszentiván SE - Becsvölgye SE 6-2 (2-2)

Zalaszentiván, 200 néző Jv.: Kovács Zsigmond (Aczél L.Zs., Husz G.)

Zalaszentiván SE: Kerekes - Fábián, Udvardi (Horváth N.), Büki (Hajzer), Józsa, Szilasi, László (Németh M.), Tóth M., Dömötör, Falati (Kiss B.), Tóth P. Edző: Simon Károly.

Becsvölgye SE: Domján - Nátrán, Baksa, Lapat, Simon, Nagy, Szabó Cs., Szabó T., Geráth (Tuboly), Pálfi, Tóth. Edző: Simon Tibor.

Gólszerzők: Dömötör (2), Falati, Udvardi (2), Németh M., illetve Szabó T., Baksa

Az I. félidőben a vendégek kétszer is vezettek, a második játékrészben a hazaiak magasabb sebességre kapcsoltak és ilyen arányban is megérdemelten nyertek.

Ifi: Zalaszentiván SE - Becsvölgye SE 1-3 (0-1)

Tudósított: Kaszás László

Olajmunkás SE - Vonyarcvashegy SE 0-1 (0-0)

Gellénháza, 80 néző. Jv.: Vincze Gábor (Blaskovics Tamás, Bedő Ágnes) 

Gellénháza: Tóth - Szabó, Bakos Cs., Bakos D., Miklós, Gulyás (Illés), Borbély, Novák, Szegleti (Déri), Vincze (Varga), Nagy. Edző: Bita Gyula.

Vonyarcvashegy: Nagy - Páncsics, Molnár, Gelencsér (Szalma), Pintér, Zsohár (Szeles), Kenesei (Kovács), Balogh, Gáti, Németh, Mátó. Edző: Lajtai Roland.

Gólszerző: Zsohár

Igazi rangadót játszott a forduló előtt harmadik helyen álló Gellénháza a listavezető Vonyarccal. A férfias küzdelmet Zsohár korai találata döntötte el a vendégek javára. A vendégek már öt pont előnnyel vezetik az Északi-csoportot.

Türje SE - Primagép Zalaszentmihály 1-0 (0-0)

Türje, 50 néző. Jv.: Siket László (Földszin Attila, Horváth Péter)

Türje: Tóth Zs. - Balázs, Sági, Márkus, Nagy, Tóth R., Pál, Koczka (Borbás), Kovács, Vajda (Vajda), Tamás. Edző: Guitprecht László.

Zalaszentmihály: Sebestyén - Kiss, Major, Biczó, Foltányi, Koczpek, Kovács (Horváth L.), Soós, Szőke (Pozsegovits), Horváth M., Ujvári. Edző: Szabó Balázs.

Gólszerző: Nagy

Óriási küzdelemben, a 70. percben szerzett Nagy Tamás góllal született meg a forduló legnagyobb meglepetése. A türjei csapat utolsó három mérkőzésén hat pontot szerzett, ami azért is megsüvegelendő, mert a 17. fordulóig egyetlenegy ponttal szerénykedtek a tabella utolsó helyén...

További eredmények:

Sármellék FC - Várvölgy SE (5-0 (4-0); LE Alsópáhok - Angol Focisuli Páterdomb 1-2 (0-0); Zalaapáti SE - Kinizsi Sportegyesület 1-3 (0-3)

A bajnokság állása

1.

OLDALTÖRÉS: Déli-csoport

Znet-Mikronet Becsehely SE - Kiskanizsai Sáskák SE 1-2 (0-0)

Znet-Mikronet Becsehely SE - Kiskanizsai Sáskák SE 1-2 (0-0)

Znet-Mikronet Becsehely SE - Kiskanizsai Sáskák SE 1-2 (0-0)

Becsehely. Jv.: Molnár Zsolt

Becsehely: Kovács, Horváth (Balassa), Navracsics M., Gurumlai, Navracsics Á., Péter, Luki, Kulcsár, Varga, Markulia, Peresztegi. Edző: Román Péter

Kiskanizsa: Csáki, Csordás, Gyulai, Kálovics, Szántó, Miskevics (Takács), Visnovics, Farkas (Ganzer), Anger (Kálcsics), Tóth, Horváth. Edző: Ifjovics Ferenc

Gólszerzők: Kulcsár, ill. Takács, Kálcsics

A második félidő elején szerezte meg a vezetést az addig is jól játszó Becsehely, ám a vendégek a második félidő hajrájában jogosan fordították a maguk javára a mérkőzést.

Hahót SE - Rédics KSE 1-1 (1-1)

Hahót. Jv.: Beke Zoltán

Hahót: Hajmási, Göncz, Horváth, Zsohár Zs., Dávid, Zsohár L. (Dávid), Ott, Czigány, Nátrán, Horváth, Kiss (Déri).

Rédics: Kerese, Kiss B., Szüts (Pongrácz), Rostási, Vitéz, Balogh, Kiss G., Boronyák, Gaál, Lenner, Szabó. Edző: Fekete József

Gólszerzők: Nátrán, ill. Szabó

A hazaiak korai góljára gyorsan tudott válaszolni a Rédics, ám az eredmény nem változott tovább, így ez feltétlenül a forduló nagy meglepetése.

Szepetnek SE - Letenye SE 1-0 (0-0)

Szepetnek. Jv.: Tóth II. József

Szepetnek: Magyar, Lenner, Szalai, Tivolt, Kalinics, Balázs, Kovács, Budai, Nagy, Iványi, Takács. Edző: Iványi Lajos

Letenye: Fehér, Takács (Farsang), Tóth, Sánta, Horváth M. (Stropka), Mikó, Adorján, Öri, Soós (Horváth B.), Balassa, Rodek. Edző: Takács Árpád

Gólszerző: Kalinics

Óriási küzdelemben darálta be a Letenyét a Szepetnek, amely így egy pontra közelítette meg az éllovas Rédicset.

Sportklub Gutorfölde - Molnári SE 6-1 (2-1)

Gutorfölde. Jv.: Pető András

Gutorfölde: Lendvai T. (Tompos), Lecsek, Lendvai G., Németh B., Windich, Szabó (Hóbor), Varga, Németh A., Madarász, Horváth, Balogh. Edző: Varga Róbert

Molnári: Mikusicza, Kanizsai, Miháczi, Márkovits, Szigeti, Körösi, Svélecz, Tóth, Proszenyák, Láncos (Horváth), Vlah (Hajdu). Edző: Kőrösi Miklós

Gólszerzők: Balogh, Németh A. (3), Lecsek (2), ill. Láncos

Tavasszal nem ment eddig a Gutorföldének, most a Molnári csapata bánta a nagy feltámadást...

Nagykanizsa-Bagola VSE - Zalakomár Egyetértés SE 0-3 (0-0)

Nagykanizsa. Jv.: Tánczos Szabolcs

Nagykanizsa: Bónyai, Kalamázs, Harangozó, Kovács, Horváth (Kapus), Marczin, Lovkó, Szabó (Csöndör), Hilicz, Kovács, Popovics. Edző: Popovics Lajos

Zalakomár: Tóth-Pajor M., Mutter (Horváth T.), Horváth Zs., Szabados, Takács, Kohn Cs., Tóth-Pajor Sz., Horváth I. (Fábián), Madarász, Csizmadia, Kohn A. Edző: Benedek József

Gólszerzők: Tóth-Pajor Sz. (2), Madarász

A vendégek második félideji ritmusváltásának nem találta ellenszerét a Nagykanizsa-Bagola.

További eredmények:

Zalaszentbalázs SE - Páka SE 3-1 (2-1), Borsfa SE - Felsőrajk SE 2-1 (0-1), Söjtör DFSE - Galambok SC 2-1 (1-1)

A bajnokság állása

1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!