Foci

2011.02.10. 06:45

Csak a szövetségen múlt: szombaton nem játszik tétmeccset a ZTE FC

Szerda délután újabb előkészületi mérkőzést játszott a ZTE FC együttese. Ezúttal az NB II-ben jól szereplő Ajka FC-t fogadták és győzték le a kék-fehérek.

Bóbics László

ZTE FC-Ajka FC 3-1 (0-1)
Zalaegerszeg, 100. néző. Jv.: Vizi.

ZTE: Vlaszák (Sipos G.) - Kocsárdi, Miljatovic (Panikvar), Bogunovic (Milosavljevic), Kovács G. - Szalai T., Barna Zs. (A. Delic), I. Delic, Horváth A. (Kamber) - Rajcomar, Balázs Zs.

Ajka: Jánosa T. - Sallér, Subicz, Pákai, Gunther (Péter P.) - Kottán K. (Pavliczky), Hegyi L. (Horváth Á.), Pothárn, Rácz (Szabó L.) - Major (Csongár), Gaál.


A találkozó előtt a zalaiak elnöke, Nagy Ferenc arról beszélt, hogy a keretben már csak minimális mozgás várható a bajnoki rajtig. Érkeztek tehetséges játékosok, akik egyre jobban beépülnek a csapatba, s erre szükség is van, mert a sikeres folytatáshoz egy erős ZTE-re van szükség.

Az edzőmérkőzés első félidejében a vendégek szereztek vezetést a keszthelyi Pothárn Szabolcs révén: az NB II-es válogatottba is bekerült labdarúgó ügyes gólt lőtt a 16-osról. A ZTE-nek is voltak lehetőségei, de Rajcomarék ezeket sorra elhibázták.

A fordulás után is kiegyenlített volt a játék, de ekkor már a ZTE gyorsabban és eredményesebben futballozott. Az egyenlítő találat kifejezetten szép támadás után született: Ivan Delic remekül húzott el a jobb oldalon, kivárt, majd középre lőtte a labdát, és a jó ütemben érkező Kamber egyenlített. Nem sokkal később Ahmed Delic is megvillant, amikor egy kipattanó labdára jól érkezett és ballal, nagy erővel a léc alá bombázott. Nem sokkal a találkozó vége előtt Rajcomar 11-esből állította be a végeredményt.

A szombatra tervezett ZTE-Gyirmót előkészületi mérkőzés elmarad, mert ezen a napon szeretett volna a Siófok Ligakupa mérkőzést játszani a zalaiakkal, s a Gyirmót-meccset a ZTE ezért lemondta. Ám hiába egyezett meg a két gárda, az MLSZ nem szentesítette a kérést, a kék-fehérek pedig ennek nyomán csak edzenek majd.


A kék-fehérek közül hiányzott Daniel Turkovs: a tehetséges csatár Törökországba utazott, ahol a lett felnőtt válogatottal előkészületi mérkőzést játszott tegnap este. A meccs lapzárta után ért véget, így nem tudjuk, hogy az egerszegi támadó együtt focizott-e honfitársával, a volt zetés gólvágó Artjoms Rudnevs-szel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!