Foci

2011.01.11. 07:44

Jó csapat szervezi és jó csapat nyerte a Tavirózsa Kupát

Egy összeszokott csapat teremfociban is sokat érhet: alá tudják ezt támasztani a 20. Tavirózsa Kupa szervezői, valamint a hét végi erőpróbát megnyerő Café Róma gárdájának tagjai is.

Bóbics László

- Úgy készülünk, hogy megnyerjük a Tavirózsa Kupát. Sok jó csapat van a mezőnyben, de az elmúlt hetekben elvesztett döntőinkből tanultunk annyit, hogy képesek lehetünk a végső győzelemre - ezt Buza Barnabás, a hét végén lezajlott 20. Tavirózsa Kupát végül is megnyerő keszthelyi Café Róma csapatának kapitánya mondta még a torna előtt. A remek játékosnak pedig nem is kellett csalódnia, hiszen vasárnap, a nagykanizsai Tip-Top elleni döntő után (5-1) ő vehette át a legjobbnak járó serleget.

- Volt egy két nehéz meccs, de megérdemelten nyertük - mondta utólag az NB I-et is megjárt labdarúgó. - A szezonban eddig több tornán is hiányzott egy-egy hajszál a végső sikerhez, most viszont végig kellően koncentráltunk. Külön öröm, hogy a legjobb mezőnyjátékos és a gólkirály is a mi csapatunkból került ki, Kottán Krisztián és Buzási Gábor személyében. Előbbi technikája nagyszerűen érvényesül teremben, remélhetőleg ezek a sikerek olyan erőt adnak neki, hogy nagypályán is meg tudja mutatni akár az NB I-re is méltó képességeit. Gábor pedig nagyot alakított vasárnap, hisz a két utolsó mérkőzésen öt gólt rúgott. Akárki nem képes ilyenre.



Tavirózsa kupa képgaléria - KLIKK IDE!


- Közel öt éve kialakult a keret amire napjainkban is építünk, s az annak idején 17-18 éves gyerekek mára felnőttek - fogalmazott a Café Róma kitalálója és támogatója, Horváth Zsolt. - Külön büszke vagyok, hogy a játékosok neve nálunk ott van a mezeken, nem a torna előtt összetrombitált társaságról van szó. Nálunk nem a pénz az elsődleges, barátok vagyunk, együtt szilveszterezünk és a nyáron is együtt megyünk nyaralni. Nagyon örülünk, hogy egy újabb rangos tornán lettünk a legjobbak, miután ebben a téli szezonban eddig háromszor nyertünk és háromszor lettünk másodikak, illetve egyszer negyedik helyen zártuk. A hét végén Ausztriában lépünk pályára, majd Tapolcán zárjuk az idényt.

Persze a Tavirózsa Kupához nemcsak jó csapatok, de biztos háttér, lelkes támogatók is kellenek. Mint Farkas Attila, a serlegek szállítója.

- Két évtizeddel ezelőtt remek ötlet volt a rendezvény létrehozása - kezdte a sportbarát vállalkozó, aki még manapság is beáll egy-egy meccsre a kapuba: legutóbb a ZTE 60 év feletti csapatának hálóját őrizte, amikor az országos döntőn a 2. helyen végzett. - Lázár Laci szervezőkészségének köszönhető, hogy a térség egyik legrangosabb rendezvényévé nőtte ki magát a torna. Szinte minden résztvevő csak dicséri a kupát, amely egyszerűen sikerre ítéltetett: telt ház, remek hangulat, élvezetes meccsek - mi kell ennél több a futball szerelmeseinek télen? A környékbeli emberek - én is keszthelyi vagyok - igénylik a tornát, sokaknak ez volt a fő programja a hét végére. A játékosoknak pedig a felkészülés kezdete előtt remek mozgási lehetőséget biztosított.

A hévízi Randi Presszó együttesének a kapuját az ismert helyi hálóőr, Kovács Ferenc védte. „Sajnos nem jutottunk a döntőbe, de nem vagyunk csalódottak – értékelt. – A Café Róma magabiztosan győzött, a torna szervezése pedig az idén is jelest érdemel.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!