Foci

2010.06.25. 21:52

Vb-2010 - Spanyolország nehéz győzelemmel jutott tovább

Az Európa-bajnok Spanyolország 2-1-re legyőzte az eddig százszázalékos Chilét, de mindkét gárda nyolcaddöntőbe jutott a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság H csoportjából.

MTI

 


H csoport, 3. forduló:
Spanyolország-Chile 2-1 (2-0)
-----------------------------
Pretoria, Loftus Versfeld, 41.958 néző, v.: Marco Rodriguez (mexikói)
    gólszerzők: Villa (24.), Iniesta (37.), illetve Millar (47.)
    sárga lap: Medel (15.), Ponce (19.), Estrada (21., 37.)
    piros lap: Estrada (37.)

   

 Spanyolország:
    --------------
Casillas - Ramos, Piqué, Puyol, Capdevilla - Xavi, Busquets, Xabi Alonso (Martinez, 73.) - Iniesta, Torres (Fabregas, 55.), Villa

    Chile:
    ------
Bravo - Isla, Medel, Ponce, Jara - Vidal, Estrada, Gonzalez (Parades, a szünetben) - Sanchez (Orellana, 65.), Valdivia (Millar, a szünetben), Beausejor

    I. félidő:
    ----------
24. perc: Xabi Alonso indította Torrest a bal oldalon, de a kapujából teljesen feleslegesen kifutó Bravo a Liverpool csatára elől elrúgta a labdát, amely így Villához került, aki 40 méterről ívelt az üresen tátongó kapuba (1-0).
 37. perc: A bal oldalon felfutó Iniesta kapott kiváló passzt Villától, majd 14 méterről a bal alsó sarokba csavart (2-0). A gól után a támadás közben a jobb oldalon Estrada rálépett Torres sarkára, ezért a játékvezető második sárga lappal kiállította a chilei játékost.

    II. félidő:
    -----------
    47. perc: Millar 17 méteres lövése megpattant Piquén, a labda így a balra induló Casillast megtévesztve a kapu jobb oldalába vágódott (2-1).

Az első félidő nagy részében fölényben futballozott Chile, a spanyolok jószerivel egyetlen támadást sem tudtak vezetni, amely eljutott volna a dél-amerikai gárda kapujáig. Chile sokkal veszélyesebben futballozott, de nem sikerült előnyt szerezni, sőt, Európa-bajnok riválisa egy nagy kapushiba után vezetést szerzett. Ettől sem változott a játék képe, Chile támadott, Spanyolország védekezett, majd váratlanul az első veszélyes kontrából növelte előnyét az európai gárda, ráadásul ezzel együtt a rivális létszámhátrányba került.
   
A folytatás egy szerencsés chilei góllal indult, de utána - vagy éppen emiatt - mindkét csapat óvatosabb lett. A spanyolok ugyan fölényben futballoztak, de komoly helyzetet alig sikerült kialakítaniuk, míg az emberhátrány alaposan megfogta a dél-amerikaiakat, akiknek ráadásul a svájci meccs eredményének tudatában - a helvéteknek két gól kellett volna szerezniük a továbbjutáshoz - megfelelt az egygólos vereség. Az eredmény így már nem is változott a lefújásig.

Meccsek, érdekességek, tippek, esélyek, sztorik és hírek - Kattanjon ránk: VB-2010

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!