Foci

2010.01.06. 15:31

A ZTE FC együttese munkába állt - egyelőre nem teljes kerettel

Egyelőre csonka kerettel látott munkához a ZTE FC NB I-es labdarúgócsapata. A kék-fehérek öthetes pihenőjüket letöltvén találkoztak szerdán újra és hamisítatlan téli körülmények között kezdték meg tavaszi felkészülést.

Kerkai Attila

A hó miatt az első tréning programját át is kellett „hangolni”. Nem mintha egetverő problémát okozott volna mindez, de jelzi: az időjárási körülmények ma még igenis lényeges tényezők Magyarországon a futballban is. Amúgy csendben gyülekeztek a játékosok az első edzésre, s persze ők is tudták, hogy a munka igazi dandárja később vár rájuk.

Csank János vezetőedző oly rezignáltan vette tudomásul, hogy az eredeti terveit már az első találkozáskor át kell írnia, hogy az szinte már természetesnek tűnt.

- Éreztük, hogy az időjárás közbeszól, abból a szempontból viszont nem, hogy eleve futás szerepelt a mai programban, azonban más helyszínen terveztük letudni ezt a penzumot - mondta a mesteredző, amikor a stadion büféjében letelepedtünk mellé. - A héten még lesz termi edzés és kondicionális tréning, de ez a hét amúgy is rövid lesz és az igazi munkát majd hétfőn kezdjük.

Az együttes szerb légiósai (Bogunovic, Todorovic, Kamber) igazoltan maradtak távol, hiszen az ortodox karácsony szentestéje éppen tegnapra esett; emiatt csak később kell csatlakozniuk a kerethez. Volt még egy igazolt hiányzó, az NB I góllövőlistájának éllovasa, a lett Artjoms Rudnevs, aki hétfőn érkezik vissza együtteséhez. Ő egyetemi vizsgái okán kapott felmentést a tegnapi találkozóról.

- Én azt szeretem, ha a játékos úgy lát munkához, hogy már a teljes figyelmét a felkészülésre tudja összpontosítani, ezért sem erőltettem például a szerbek visszatérését mára, miközben családjuk otthon ünnepel - adott magyarázatot „engedékenységére” Csank János.

 - A jövő héttől kezdődő kemény munkában viszont már mindenkitől elvárjuk a teljes erőbedobást, hiszen egy fél szezonra kell erőt gyűjtenünk a téli hónapokban, ez pedig elsősorban fizikai felkészítést takar. Meg van a ritmusunk, miként zajlik majd a felkészülésünk, az első hetek pedig még nem a játékról szólnak elsősorban.

Egyelőre úgy tűnik - sőt, a szakvezető szavai inkább ezt sugallták -, hogy nem vonul edzőtáborba az együttes („Ebben a gazdasági helyzetben inkább a fizetések legyenek rendben.” - jegyezte meg a tréner), és az erősítésekről is abszolút korai volt még kérdezni Csank Jánost. Nem mintha titkolózni akarna, egyszerűen még ő sem tudja, hogy lesz-e távozó a keretből.

 Az nem titok, hogy a legpiacképesebb játékos, a már említett Rudnevs iránt van érdeklődés, de ez elmondható Kamberről és Bogunovicról is - ezt már Dézsi Attila ügyvezető árulta el, aki viszont azt is hozzátette: egyelőre hivatalos megkeresés nem történt egyik focista esetében sem.

A csapat bő két hét múlva kezdi meg felkészülési mérkőzéseinek sorát és jórészt hazai környezetben lép pályára.

A tervezett program:

Január 22.: ZTE FC–SVSE
Január 23.: ZTE FC–Hévíz
Január 26.: ZTE FC–Kaposvölgye
Január 28.: Varteks Varazdin (horvát)–ZTE FC
Január 30.: ZTE FC–Medimurje (horvát)
Február 2.: ZTE FC– Siófok
Február 5.: ZTE FC–Ajka
Február 6.: Admira Wacker (osztrák)–ZTE FC

További két mérkőzés időpontja egyelőre egyeztetés alatt áll, hiszen a február 20-ai rajtig még biztosan pályára lép edzőmérkőzésen a zalai csapat.


Lehetne mit ünnepelni

ZTE FC együttese jelenleg a negyedik helyen áll a tabellán és a Magyar Kupában is kiharcolta az elődöntőt. A zalaiak az Újpesttel mérkőznek meg március végén és április elején a fináléba kerülésért, így viszonylag korán kell jó formába kerülnie az együttesnek, mert nem kétséges, mennyire fontos lenne bejutni az MK-fináléba. Ráadásul az 1920-ban alapított klub az idén 90 esztendős, és a kerek évfordulót a kék-fehérek szeretnék megünnepelni szurkolóikkal együtt - egyelőre pontos időpont még nincs erre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!