Foci

2009.10.20. 02:28

Lazán és flegmán: tanulhatnak a vereségekből a zalai klubok

Hévíz, Zalaegerszeg - A labdarúgó NB II Nyugati-csoportjában mind a két zalai együttes vereséget szenvedett a hét végén. A hévízieket a Gyirmót, az ZTE FC II-t pedig a Siófok verte meg hazai környezetben.

Bóbics László

A Hévíz FC a csoport listavezetőjétől kapott ki 2-0-ra a fürdővárosban. A gyirmótiak ennyivel jobbak is voltak. Nagyon tudatosan és nemcsak az egyéni képességekre, hanem a szervezett csapatjátékra építve vezettek jó pár látványos akciót. Kétszer be is találtak és ezzel el is vitték a 3 pontot. A hazaik nem játszottak rosszul, de egy ilyen jó csapat ellen ez kevésnek bizonyult. Elgondolkodtató, hogy ha Buzáék hasonló teljesítményt produkálnának a középmezőnyben, vagy a náluk gyengébb együttesek ellen akkor biztos, hogy több ponttal rendelkeznének. Erre szokták mondani, jó csapat ellen mindig könnyebb futballozni...

A ZTE FC II-nél a helyzet hasonló mint az elmúlt hetekben: az első csapatból visszajátszók teszik a dolgukat, minden extra nélkül. Ez pedig kevés. A fiatalok keseregnek, hogy kevés lehetőséget kapnak - ha viszont mégis, akkor nem élnek vele. Ez is kevés. Így nem véletlen, hogy a kék-fehérek a táblázat sereghajtó pozícióját foglalják el. Amíg nem lesz elvárás, hogy ennél többet kell mutatni - ahogy az elején a felkészülés során tették - a tapasztaltabb labdarúgóknak, nem lesz előbbre lépés. A tehetségesnek kikiáltott fiatalok pedig ahelyett, hogy minden perc lehetőséget megragadnának, egy-két kivételtől eltekintve flegmán és elszántság nélkül játszanak. Aztán lehet szidni a vezetőket, az edzőket, amiért nem lesz belőlük NB I-es labdarúgó. Nagy tévedés azt hinni, hogy aki egy élvonalbeli klubnál rúgja a bőrt, az alanyi jogon NB I-es futballistának vallhatja magát. Igaz, hogy gyenge a magyar futball, de még ezt a színvonalat sem éri el mindenki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!