Foci

2009.09.21. 02:29

Több gól kell

Zalaegerszeg - Az előzményeket figyelembe véve, a ZTE FC NB I-es labdarúgó csapatának pénteki győri vendégjátéka után elért 1-1-es döntetlen nem rossz eredmény, még akkor sem, ha kis szerencsével, akár mind a három pontot is megszerezhette volna az egerszegi csapat.

zaol.hu

Kezdjük is mindjárt a szerencsével, hiszen tényleg akadtak olyan momentumok, melyekről mindkét edző szólt a szokásos, mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. Pintér Attila, a hazaiak szakvezetője például kiemelte: ennyi helyzetet kihagyni nem lehet büntetlenül megúszni. Való igaz, a Győri ETO-nak akadtak olyan gólszerzési lehetőségei (legalább három), melyeknél tényleg csak az döntött, hogy a hazai játékosok egész közelről, egyszerűen rosszzul céloztak. Mindezt egyébként Csank János, a ZTE FC vezetőedzője is megerősítette, ám a szerencsefaktornál maradva, ő azért a balszerencsét is megemlítette...

A 84. percben Babic lövéséről van szó, amely végül a pontmentést jelentette a hazaiak számára. Az, hogy Vlaszák Géza, a ZTE FC kapusa a 25 méteres lövésnél rossz megoldást választott nem lehet vitás, s mindezt maga a hálóőr is elmondta később.

- Sajnos túl korán, a labda ívét követve mozdultam el jobbra, de az irányt változtatott , s hiába próbáltam lábbal menteni, már nem sikerült. El kell ismernem, jobb megoldás lett volna, ha középen maradok, akkor hárítható lett volna a lövés - ismerte le lapunknak a hálóőr.

Ott volt aztán Horváth András kiállítása, amely fe-leslegesnek tűnt, és Matej Miljatovic kényszerű cseréje sem jött jókor a zalaiaknak. A középső védő magabiztosan futballozott - egyébként ugyanez a teljes védelemre is igaz - , ám Miljatovic kiválásával érthető módon kissé megbomlott a hátsó alakzat. Talán, ha végig a pályán marad, még egységesebb marad a zalaiak védekező játéka, s meglehet, Babicnak sem jön meg az önbizalma, hogy lőjön...

A győzelem pedig jól jött volna a ZTE FC-nek, azonban a döntetlen most így sem rossz eredmény. A kék-fehérek nem kaptak ki, ami jelen helyzetükben a legfontosabb lehetett. Éppen elég kudarc érte őket eddig, a mostani idegenbeli pontszerzés pedig talán adhat egyfajta lendületett a folytatásra. Az viszont kétségtelen, hogy még szervezettebbnek kell lenniük és határozottabbnak is. Noha a bajnokság előtt Csank János úgy fogalmazott, hogy erősebb kerettel rendelkeznek, mint korábban, az eddig lejátszott hét mérkőzés eredményei egyelőre ezt nem támasztják alá. Ha akadtak is kifejezetten jó periódusai az együttesnek, összességében nem sikerült pótolni a távozott Waltnert, márpedig a góllövés a sava-borsa az eredményességnek. Van még nyolc mérkőzés az ősszel rácáfolni erre is, így kíváncsian várjuk a folytatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!