Foci

2009.08.21. 02:29

Nem is volt kérdéses (képgalériával)

Zalaegerszeg - A labdarúgó Ligakupa B-csoportjának 4. fordulóját rendezték meg szerdán. A ZTE FC csapata ezúttal a Paksi FC-t látta vendégül, és a zalaiak magabiztosan nyertek.

Zalai Hírlap

ZTE FC-Paksi FC 3-1 (3-0)Zalaegerszeg, 400 néző. Jv.: Szilasi Sz. (Lémon O., Makkosné).

ZTE: Pogacsics - Szalai T., Miljatovics (Bogunovic, 46. p.), Todorovic, Panikvar (Kovács G., 71. p.) - Sluká (Magasföldi, 46. p.), Horváth A., Kamber (Schultz, 46. p.), Illés Gy. - Rudnevs, Pavicevic (Balázs Zs., 54. p.). Vezetőedző: Csank János.

Paks: Kovács A. - Vári, Tamási, Gévay, Pintér A. (Fiola, 46. p.) - Mészáros I. (Weitner, 69. p.) - Bohner (Haraszti, 88. p.), Heffler T., Nagy I., Báló - Urbán (Pap, 49. p.). Vezetőedző: Gellei Imre. 

Csank János, a ZTE FC vezetőedzője könnyebb helyzetben volt kollégájánál, Gellei Imrénél, hiszen a ZTE FC a hét végén nem lép pályára bajnoki találkozón, így a zalaiak mestere gyakorlatilag valamennyi kerettagjára számíthatott. A Paksból hiányoztak a meghatározó tudású labdarúgók, és a találkozó hűen tükrözte ezt a felállást . A ZTE FC irányította a játékot, a 14. percben Rudnevs hámozta át magát a védelmen, lövése kipattant, Pavicevic viszont érkezett és a hálóba pofozta a labdát, 1-0. Később is a zalaiak irányítottak, kitűnt Rudnevs jó értelembe vett erőszakossága (a gól is nagyban ennek köszönhető), a 37. percben Rudnevs pörgetett a labdába éppen Kamber elé, aki közelről nem hibázott, 2-0. Az első félidő hozott még egy hazai találatot: a 40. percben Rudnevs futott el a jobb oldalon, visszagurított, Illés pedig a hálóba bombázott, 3-0.

Szünet utánra a találkozó már eldőlt, hát még úgy, hogy Heffler büntetőt hibázott az 52. percben... A vendégek a 74. percben Pap révén mégis szépítettek, 3-1. Rögtön ezután Schultz gólt érdemlő lövése csattant a kapufán, majd Balázs Zsoltnak akadt néhány szép megmozdulása, a ZTE sikerét pedig semmi sem veszélyeztette.A ZTE FC a B-csoportban szerepel a Ligakupa küzdelmeiben. A 4. forduló további találkozóak eredményei: Videoton FC-Kaposvár 4-1, Győri ETO-FC Pápa 4-1. A csoport élén jelenleg az ETO áll 11 ponttal, második a Videoton (7), míg sikerével a ZTE FC (6) feljött a tabella harmadik helyére. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!